Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 21 km

Twee oproepen traumaheli op camping

Toegevoegd: 31-07-2015, 20.30 uur
Door: Manfred Berrevoets

AAGTEKERKE - De Rotterdamse traumahelikopter is vrijdagavond twee keer opgeroepen voor een melding op een camping.

Rond 18.15 uur werd er medische assistentie verleend aan een gewonde op een camping aan de Werendijkseweg in Zoutelande. Hier waren twee ambulances ter plaatse en de helikopter is niet meer ingezet.

Een half uur later werd de traumahelikopter weer opgeroepen, deze keer voor een gewonde op een camping aan de Zuiverseweg in Aagtekerke. Ook hier is de helikopter niet meer ter plaatste geweest. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ergernis (1-8-2015 om 08:35)
Beste Vlissinger, u moet goed beseffen dat de traumahelikopter beter 20 keer te veel ingezet kan worden, zonder dat er mensen overlijden, i.p.v. dat hij te weinig ingezet wordt, en daardoor mensen omkomen. Stel eens voor dat u een ernstig ongeluk krijgt en de traumahelikopter had moeten worden ingezet, maar het gebeurde niet en u hield er daardoor iets aan over. Dan had u nog veel verder van huis geweest... Denk na, voor u wat zegt!!!
Pol (1-8-2015 om 07:52)
@vlissinger, want een mensenleven kost niets?
Peet (31-7-2015 om 23:36)
In sommige regio's wordt hij heel laagdrempelig ingezet. Met name de LL2 en LL4. Per uur kost dit ongeveer tussen de 4500 en 7000 euro. Die inzetten moeten gevlogen worden om het bestaansrecht te houden. Of het geloofwaardig is dat ze levens redden ? Er is na 20 nog steeds geen nederlands onderzoek die dit aantoont.
Vlissinger (31-7-2015 om 21:21)
Kan iemand mij uitleggen hoe dit oproepen van de traumahelikopter in z'n werking gaat? Je leest het bij gigantisch veel berichten en elke keer wordt hij geannuleerd. Is deze dan telkens voor niks opgestegen? Dat mag anders wat kosten aan onderhoud en brandstof.
Cookie-instellingen beheren