Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 19 km

Seks onder dwang niet bewezen

Toegevoegd: 03-08-2015, 16.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een Vlissinger heeft een taakstraf van 60 uur, waarvan iets meer dan de helft voorwaardelijk, opgelegd gekregen voor het mishandelen van zijn vriendin. De rechtbank achtte niet bewezen dat hij diezelfde vriendin onder bedreiging tot seks zou hebben gedwongen.

Tegen de Vlissinger, de 25-jarige M. J., was een gevangenisstraf van een jaar plus acht maanden voorwaardelijk gevorderd. J. kreeg vandaag dus alleen een taakstraf opgelegd. Die werd trouwens niet alleen opgelegd vanwege de mishandeling. J. zou van zijn ex ook een iPad hebben verduisterd. Wel kreeg hij conform de eis een contactverbod met zijn inmiddels ex-vriendin opgelegd.

J. zou na een woordenwisseling - en volgens zijn vriendin ook mishandeling - in de late avond van 29 mei 2013 zijn inmiddels ex-vriendin tot seks hebben gedwongen. De volgende ochtend zou hij haar ook hebben mishandeld. Aanleiding tot de mishandeling en de verkrachting was dat J. op het mobieltje van zijn vriendin berichten met andere jongens had gezien, die op zin minst seksueel van aard waren geweest.

Na de ruzies zou hij spullen in de toenmalige woning in Middelburg hebben vernield of meegenomen. Volgens de rechtbank is het niet duidelijk geworden of de mishandeling nu voor of na de seks heeft plaatsgevonden en om die reden kon niet worden vastgesteld dat er onder bedreiging of met geweld seks is geweest.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ab (3-8-2015 om 21:13)
tis te gek voor woorden,,, alles mag tegenwoordig,mishandelen fraude plegen stelen moorden, en als je als slachtoffer iets terug wilt doen wordt je veroordeeld en de dader gaat vrijuit ,,,triest hoor en zelf zit je met de problemen
Lukas (3-8-2015 om 17:26)
Serieus? Een klein taakstrafje van 60 uur voor het mishandelen van je vriendin? Die man moet zelf is eventjes mishandelt worden!
Cookie-instellingen beheren