Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 32 km

Jongen bekent vernielen auto Hulst

Toegevoegd: 04-08-2015, 20.48 uur
Door: Roland de Jong

HULST - Een 16-jarige jongen heeft vandaag bekend dat hij op 4 april een auto heeft vernield die op de Grote Markt in Hulst stond. Hij heeft zichzelf aangegeven.

De jongen, woonachtig in de gemeente Hulst, is vandaag in bijzijn van zijn vader verhoord. Hij heeft toegegeven dat hij verantwoordelijk is voor de vernieling van de bewuste auto. De jongen heeft bekent dat hij over de auto heen is gelopen en enkele ruiten heeft vernield.

De totale schade bedroeg 2.000 euro. De jongen heeft toegezegd dat hij de schade zal vergoeden. Een schadebemiddelaar van het Openbaar Ministerie gaat dit regelen, in samenspraak met de verdachte en de benadeelde. Na het verhoor mocht de jongen met een dagvaarding op zak het bureau weer verlaten.


In de maanden april en mei zijn er in totaal tien aangiftes binnengekomen van vernieling van auto's in het centrum van Hulst. Eigenaren die hun voertuig in de binnenstad geparkeerd hadden, constateren telkens bij terugkomst dat vandalen over hun auto hadden gelopen en ruiten hadden ingeschopt. Slechts één van die zaken is nu dus opgelost. Het onderzoek naar de vernielingen wordt volgens de politie bemoeilijkt doordat getuigen geen verklaring willen afleggen bij de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (6-8-2015 om 17:27)
1en1 is toch 2 politie?? je pakt wel iemand zijn rijbewijs af zonder bewijs maar iemand die duidelijk meer op zn kerfstok heeft dan 1 vernieling kan niet bewezen worden dat hij het gedaan zou hebben, kan er bewezen worden dat ik een verkeerscrimineel ben?? nee dus waarom?? hierdoor krijgt de zeeuwse jeugd zo'n hekel aan de politie, het totaal onredelijk zijn. dus heb je een saai en nutteloos leven met weinig ambitie dan ga je werken bij? u raad het al
Cookie-instellingen beheren