Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 29 km

Oefenlanding vervanger Sea Kinghelikopter

Toegevoegd: 06-08-2015, 15.46 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Bij het Admiraal De Ruyterziekenhuis in Goes is donderdagochtend een oefenlanding gemaakt met de nieuwe maritieme NH90-reddingshelikopter uit België. De brandweer stond stand-by.

De NH90 is de vervanger van de bekende Sea Kinghelikopter uit Koksijde. De Sea King heeft veertig jaar dienst gedaan en is volgens de Belgische defensie niet langer up-to-date. De bemanning bestaat uit vijf militairen: een duiker, twee piloten, een medisch verantwoordelijke en een cabin operator. Elke piloot volgde een opleiding van 17 weken en heeft veertig individuele vluchturen achter de rug met een examinator aan zijn zijde.

De NH90 van het type NHF is uitgerust met nachtzichtapparatuur, krachtige motoren, een infraroodcamera, een digitale cockpit, apparatuur voor operaties op zee, een speciale radar voor de Marine, een elektronische beveiliging en het toestel kan landen op het dek van een schip in volle zee. De NFH heeft twee bijzondere nieuwigheden aan boord: een bubbelvormig raam voor een beter uitzicht op de zee en de SX16, een enorme schijnwerper om ’s nachts de zee af te speuren tijdens een zoekactie.

De NFH is operationeel sinds juni. Nog tot juni 2016 zal het toestel afwisselend met de Sea King operaties uitvoeren. Daarna verdwijnt de Sea King definitief uit beeld.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (9-8-2015 om 13:12)
Kan deze wel landen bij alle ziekenhuizen? De seaking was te zwaar voor sommige ziekenhuizen. De dakconstructie kon dat niet aan. Ik hoop dat deze lichter is tenzij ze een andere landings locatie aanleggen bij die ziekenhuizen asl UMC Groningen
Veiligheidsman (6-8-2015 om 19:57)
Als de nood aan de man komt is de NH 70 een verrijking voor Zeeland. Onze zuiderburen zijn mannetjesputters in dit vakgebied, te land en ter zee.
Cookie-instellingen beheren