Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Veiligheid in geding bij parkeren in berm'

Toegevoegd: 07-08-2015, 15.06 uur
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - De gemeente Sluis gaat extra aandacht vragen voor de nadelen van het parkeren in de bermen op de wegen langs de kust. De gemeente geeft aan blij te zijn dat het zo druk is aan de kust, maar dat door deze manier van parkeren de veiligheid regelmatig in het geding komt.

Volgens de gemeente zorgen geparkeerde auto's er regelmatig voor dat de weg smaller wordt gemaakt of soms zelfs geblokkeerd. "Wij moeten er niet aan denken dat de hulpdiensten de kust niet kunnen bereiken bij calamiteiten, zoals een brand op een vakantiepark of een hartaanval op het strand. Voor de boeren, die hun werk moeten doen is het ook erg lastig als ze er niet door kunnen. Het verkeer stroomt niet goed door en iedereen is langer onderweg van en naar het strand. En wie baalt er niet als de auto beschadigd wordt door een passerend voertuig?", zo stelt de gemeente.

Sluis kiest tegelijkertijd wel bewust voor een softe aanpak: "Bij overtredingen kunnen we bekeuringen uitschrijven. Die aanpak heeft echter niet onze voorkeur omdat we onze gasten vriendelijk willen ontvangen. De veiligheidssituatie vraagt desondanks wel om actie. Daarom zijn we een informatie-actie gestart om aandacht te vragen voor de regels. Op voertuigen die verkeerd staan geparkeerd, laten onze parkeercontroleurs informatie achter."

"In situaties waarin de veiligheid acuut in gevaar is, benutten we wel de instrumenten van bekeuren en wegslepen", zo vervolgt de gemeente. 
Volgens de gemeente staat bovendien duidelijk aangegeven waar wel en waar niet in de berm geparkeerd mag worden.  "Mensen kunnen dit zien aan verbodsborden, gele onderbroken strepen, paaltjes en/of heggen." Wie de regels negeert riskeert dus een boete. Die bedraagt 97 euro.

Onnodig
Volgens de gemeente is parkeren in de berm vaak ook niet nodig. "Ondernemers en de overheid hebben de laatste jaren fors geïnvesteerd om het verblijf aan de kust aangenaam en veilig te houden. De gemeente heeft onder andere nieuwe parkeerterreinen aangelegd. Een kaartje op een gemeentelijk of particulier parkeerterrein kost maximaal 4 euro per dag."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem78 (7-8-2015 om 19:39)
softe aanpak werkt nooit. gewoon een boete opleggen en buitenlanders meteen laten dokken. parkeren in bermen verbieden. dan kan elk voertuig er langs.
strandganger (7-8-2015 om 16:36)
Nee je kan beter een lekker deuk in je auto hebben, dan ben je voordeliger uit dan die € 4,00 te betalen. Mag van mij best streng optreden hoor!
Cookie-instellingen beheren