Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
68 files van totaal 274 km

Oorsprong beschieting in relationele sfeer

Toegevoegd: 08-08-2015, 10.51 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De ruzie waarbij vrijdagavond in Middelburg en Vlissingen werd geschoten op een auto vindt vermoedelijk zijn oorsprong in de relationele sfeer. Dat stelt de politie, die inmiddels meer details over de zaak naar buiten heeft gebracht.

Het incident startte volgens de politie rond 18.00 uur toen een 22-jarige Middelburger in zijn personenauto, merk BMW met een Nederlandse kenteken, over de Nieuwe Vlissingseweg richting Middelburg reed. In de auto zat ook een 18-jarige jonge vrouw, eveneens afkomstig uit Middelburg.

Ter hoogte van de draaibrug van Oost-Souburg werd het duo achterhaald door een andere personenauto: een zilverkleurige Volkswagen Golf met een Nederlands kenteken. In de auto zaten twee bekenden van hen. Er ontstond een achtervolging door de straten van Middelburg.

Via de Poeledaelesingel en het Groene Woud reden de auto's over de Koestraat via de 'Kaaienroute' naar de Rotterdamsekaai. De achtervolging vervolgde via de Veerseweg en de Kroonveldweg bij de N57. Tijdens de achtervolging werd volgens de politie op meerdere plaatsen vanuit de achtervolgende auto naar de auto van de twee Middelburgers geschoten. De auto werd hierbij geraakt, maar de man en de vrouw bleven ongedeerd.

De achtervolging eindigde op de A58 toen de tweede auto het duo uit Middelburg uit het oog verloor. De 22-jarige Middelburger reed naar de Bloemenlaan in Vlissingen, waar hij de politie belde. Aan de hand van de opgegeven signalementen startte de politie een onderzoek.

Rond 19.00 uur zagen agenten op de Noordweg in Middelburg de vermoedelijke auto rijden. De auto werd op de kruising met de Noordsingel tot stoppen gedwongen en de bestuurder werd aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Vlissingen.

Zo'n twintig minuten later, rond 19.20 uur, zagen agenten op de Veldmaarschalk Montgomerylaan een man lopen die vermoedelijk ook bij het schietincident betrokken was. Hij werd eveneens aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Middelburg. Omdat bij het voorafgaande incident was geschoten, trokken agenten tijdens beide aanhoudingen uit voorzorg hun pistool. Beide mannen werden voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd gebracht, waar ze werden ingesloten.

De 22-jarige Middelburger deed vrijdagavond aangifte bij de politie. Zijn personenauto, die in de Bloemenlaan in Vlissingen stond, werd voor nader onderzoek door een bergingsbedrijf weggesleept. Ook de auto van de 24-jarige Vlissinger werd getakeld. De aangehouden mannen worden vandaag verhoord.

De oorsprong van het incident lijkt volgens de politie dus te liggen in de relationele sfeer.

Zie ook:
Auto beschoten, inzittenden ongedeerd (07-08-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@Mburger (9-8-2015 om 13:12)
Er is een schiet partij en jij verdedigt je jointje ? hahaha wie is hier nu triest ? dus volgens jou zouden nuchtere mensen dit eerder doen dan onder invloed van drank of drugs ? want is algemeen bekend dat drugs je beoordeling verbeterd ? ga geen onzin schijven puur omdat je graag eentje rookt. want een onzinnige reactie !
mburger (8-8-2015 om 22:54)
@de P, oh god heb je er weer zo een vanachter zn computertje hoor. Waarom in godsaam zo stoned als een kanarie ? Heeft er niks mee te maken, ken zat mensen die regelmatig blowen en die keuren dit nog harder af dan jij waarschijnlijk. Succes verder in deze wereld want jij snapt er helemaal niks van.
loes (8-8-2015 om 17:43)
triest hoor, als je zo,je problemen wil oplossen, relatie problemen, laat gaan,laat los...alle 4 zijn ze wel fout.
iemand (8-8-2015 om 14:47)
Omdat de nederlandse rwgering hun samenleving zo danig naar de knoppen aan het maken is en willen veel te veel op amerika lijken helaas is dat met de straffen niet het geval maar ik wil zeggen er lopen te veel bad guys rond die achter slot en grendel horen en ze hebben allemaal een wapen en dat isctegenwoordig de normaalste zaak van de wereld.. de regering moet iedereen die een gezin heeft of een normaal verstand heb een wapen geven om ons tegen deze losgeslagen gasten te beschermen
wapen (8-8-2015 om 13:14)
en waar is het wapen? die word volgende keer weer gebruikt? want die vinden je niet, en zijn meerdere mensen families in middelburg en vlissingen waarvan ze weten dat ze vuurwapen gevaarlijk zijn en waar niks tegen word gedaan. kunnen ok gewoon zonder rijbewijs rond rijden .
de P (8-8-2015 om 11:49)
En controleren op onder invloed zijn en niet alleen stomme alcohol-apparaat ! Drugs testen want durf er 1000 euro op te zetten ze zo stoned als kanarie waren !
Cookie-instellingen beheren