Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 17 km

Veroordelingen bestelde mishandeling

Toegevoegd: 10-08-2015, 16.02 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de 23-jarige Vlissinger J. W en de 51-jarige Middelburger S. T. gevangenisstraffen van één jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk en tien maanden plus vijf voorwaardelijk opgelegd. Er waren hogere straffen geëist.

Het duo werd ervan verdacht op 6 januari in opdracht van de 51-jarige W. S. uit Schoondijke diens ex te hebben bedreigd en mishandeld. Volgens beide mannen zouden ze de ex van S. een lesje moeten leren. De schrik aanjagen en liefst nog blijvend letsel bezorgen. S. viel de vrouw uit Breskens al geruime tijd lastig. S. zou nog veel geld van zijn ex tegoed hebben.

In de late avond van dinsdag 6 januari 2015 werd de vrouw vlak voor haar woning in Breskens door W. en T. mishandeld en met een pistool bedreigd. Ze werd op de grond gegooid en kreeg vervolgens een doek doordrenkt met azijnzuur en ammoniak over haar hoofd getrokken. Daarnaast kreeg ze het vuurwapen tegen het hoofd gezet en werd ze met dat wapen meerdere keren geslagen. Ze raakte uiteindelijk lichtgewond .

De zaak tegen S., de opdrachtgever, wordt eind oktober behandeld.

Zie ook:
- Celstraffen geëist voor bestelde mishandeling (27-07-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
t is wat (11-8-2015 om 16:11)
Sterkte, van der S. Ik zou me kunnen voorstellen dat je handen soms jeuken. Vrouwen kunnen je soms tot het uiterste drijven. Het heft in eigen handen nemen en dan op zo'n manier is nochtans nooit goed te praten... Sterkte dus ook voor de mishandelde vrouw..
van der s (11-8-2015 om 11:04)
In eerste instantie dacht ik toen ik artikel las zo beetje overdreven.. maar toen ik las wat ze gedaan hadden bij die vrouw schrok ik toch wel.. Wat een harteloze mannen zeg om zo een vrouw te behandelen vreselijk.. Weet niet of zij beschadigd is in haar gezicht maar echt vreselijk onmenselijk om zo iemand oe te takelen..Dat je het durft om zo iemand te mishandelen en wat een belachelijke lichte straffen.. Er is iets goed mis met onze rechters in Nederland.. Zulke mannen gooi je toch voor 10 jaar gevangenis in ??? Snap niks van onze 'rechtspraak' meer !!! Mijn ex vrouw heeft ook geld van mij gestolen en is vreemd gegaan met andere man en nu uit boosheid mag ik de kinderen niet zien, uit jalouzie.. Dan ga ik haar ook niet mishandelen hé !!
gespierde hulk (11-8-2015 om 09:13)
niet alleen huur moordenaars maar ook huur mishandelaar
Cerebrus (11-8-2015 om 00:45)
Tja, zolang dit soort tuig zulke lage straffen krijgt, zal er in Nederland weinig veranderen.
Cookie-instellingen beheren