Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Man aangehouden na gebruik vals geld

Toegevoegd: 12-08-2015, 12.34 uur
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - In Zoutelande is dinsdagmiddag een Belgische man aangehouden omdat hij op de weekmarkt met vals geld betaalde.

Dat gebeurde rond 16.15 uur. Eén van de verkoopsters van een kledingkraam verkocht een t-shirt, welke door de man met een biljet van vijftig euro werd betaald. Ze controleerde het biljet niet op echtheid, wat tot vragen van haar baas leidde. Ze reageerde heel attent door de koper onmiddellijk te volgen.

De vrouw zag dat dezelfde man bij een kraam met sokken iets wilde betalen. Ze zag dat hij weer met een briefje van vijftig wilde betalen. Omdat zij juist terugbetaald had met biljetten van twintig euro, was voor haar duidelijk dat hij met valse bankbiljetten aan het betalen was. Ze verzocht de man mee te gaan.

Bij controle van het eerste briefje bleek dat het inderdaad een vals bankbiljet was. Ook het biljet wat gebruikt was om de sokken af te rekenen, bleek vals. De politie werd gewaarschuwd en rond 16.45 uur werd de man in de Langstraat aangehouden.

De aangehouden man is een 36-jarige inwoner uit de Belgische gemeente Beveren. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg, waar hij werd ingesloten. De politie heeft uiteindelijk vier aangiften opgenomen vanwege het gebruik van vals geld.

De man wordt woensdag verhoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren