Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 170 km

Drie oproepen traumateam in 1 nacht

Toegevoegd: 15-08-2015, 04.19 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Rotterdamse traumateam is vannacht drie keer opgeroepen voor meldingen in Zeeland. Bij geen van de meldingen werd het team daadwerkelijk ingezet.

De eerste oproep was rond 01.10 uur nadat op de Paul Krugerstraat in Vlissingen een zwaargewonde man werd aangetroffen. Dit slachtoffer is met spoed per ambulance afgevoerd.

Rond 02.35 uur werden de ambulancedienst en het traumateam naar de Wilhelminastraat in Wemeldinge gestuurd. Ook deze patiënt werd met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

De derde oproep was omstreeks 03.30 uur naar een woning aan de Kakeldans in Yerseke. Dit keer kon de patiënt zonder spoed worden afgevoerd. De patiënt is naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

Zie ook:
Zwaargewonde op straat Vlissingen (15-08-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peet (17-8-2015 om 18:50)
Nog even een stukje , volgens Denise Eikelenboom –dir MMA , zijn de cancels 10% van de totale vlieguren. Wat mij verbaasd is dat er van alles geroepen wordt maar er niets aangetoond kan worden dmv onderzoeken. En dan bedoel ik onderzoeken die gebaseerd zijn op Nederlandse gegevens. En wat ik wil meegeven dat Cor , eveneens afkomstig uit het veld , bijna gelijk heeft. De ambulancebemanning mag een heli cancelen maar in eerste instantie wordt de heli opgeroepen door de meldkamer. De inzetcriteria worden bepaald door een groep specialisten maar in dat groepje zit ook iemand van de heli's. Dus vandaar dat ze voor elke "scheet" de lucht in worden gestuurd. Zoals ik al eerder schreef , door de lucht in te gaan creeer je bestaansrecht.
peet (15-8-2015 om 21:14)
Een traumateam moet voor de patient een toegevoegde waarde hebben. Zodra die er niet is dan heeft het ook geen enkele zin om deze te alarmeren. Gezien de huidige laagdrempelige inzetcriteria komen er dus heel veel cancels voor. En voor een reanimatie hoeft hij echt niet te vliegen , dat kunnen de ambulanceteams prima zelf. Er moet natuurlijk wel gevlogen worden want daarmee registreer je de inzetten wat weer resulteert in bestaansrecht.
jeetje (15-8-2015 om 19:51)
Als een heli op wordt geroepen wil nog niet zeggen dat ze ook altijd de lucht ingaan. Het is niet zo dat als ze een oproep krijgen ze ook gelijk in de lucht zijn, daar gaat nog even tijd overheen. Dus wie zegt je dat ze ook werkelijk aanwezig zijn geweest want ze zijn uiteindelijk niet ingezet. Dus Cor e.a., zouden jullie ook zo reageren als jullie iets overkwam, zou je dan ook zeggen laat maar want dat kost teveel?
Domme mensen (15-8-2015 om 17:36)
Voor niks? Sta je al wel bij stil dat de traumaheli niet alleen komt voor vervoer? Maar daar de traumarts in zit op hulp te verlenen? Pff!
Terneuzense (15-8-2015 om 13:50)
Gelukkig de traumahelikopter is weer voor niets opgeroepen en nog drie keer ook. Dan hebben de mensen die altijd wat te klagen hebben en moeten zeuren over de kosten voor dit weekend weer stof genoeg om er over te klagen en te schrijven. De beste stuurlui staan toch immers altijd aan de wal. Niet gehinderd door enige kennis eerst kijken of het wel echt nodig is kan een mensenleven kosten!!!
Vlissinger (15-8-2015 om 12:55)
Die Rotterdammers zullen zo langzamerhand ook wel denken. Komen ze weer die zeeuwen. En gelijk hebben ze. Het zou echt niet verkeerd zijn om hier zelf een soorgelijke dienst in Goes op te zetten zodat er vanuit Rotterdam niet meteen gevlogen hoeft te worden vanwege de afstand. Zo kan er ter plekke eerst een inschatting gemaakt worden door de arriverende hulpdiensten.
Cookie-instellingen beheren