Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
98 files van totaal 367 km

Vrouw (60) veroordeeld voor stalking

Toegevoegd: 27-08-2015, 13.59 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een 60-jarige vrouw uit Ovezande conform de eis veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Daarnaast moet ze in plaats van de gevorderde schadevergoeding van 3500 euro haar slachtoffer(s) 3.000 euro betalen.

De vrouw stalkte zes jaar lang een plaatsgenoot, met wie ze een buitenechtelijke relatie had, die zij wel - maar hij niet - wilde beëindigen. Overigens was de periode dat de vrouw haar relatie lastig viel zo'n tien jaar langer, maar die waren verjaard. Jarenlang stuurde ze naar de man, zijn partner en zijn familie kaarten met smerige en beledigende teksten, sms'jes en telefoontjes, steeds met een ander nummer of anoniem.

Met haar actie wilde de vrouw bereiken dat hij zou stoppen met de relatie, maar hij bleef maar komen. In 2004 deed de man aangifte en toen de politie hem vroeg of de vrouw mogelijk verdachte zou kunnen zijn ontkende hij met wie dan ook een relatie te hebben of te hebben gehad.

Uiteindelijk lukte het de politie toch de stalkster te achterhalen en volgde er een doorzoeking. In de woning van de vrouw werden telefoons, simkaarten en postkaarten aangetroffen en bekende ze de stalkster te zijn.

Zie ook:
- Taakstraf geëist voor zes jaar stalking (13-08-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren