Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie gaat arrestaties oefenen Walcheren

Toegevoegd: 10-09-2015, 09.45 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De aanhoudingseenheid Oost-Nederland reist morgen af naar Zeeland om op Walcheren verschillende aanhoudingsprocedures te oefenen. Ze doen dat op straat in Middelburg en Vlissingen. De oefeningen vinden plaats tussen 09.00 en 16.00 uur.

Toevallige passanten kunnen volgens de politie iets van de oefeningen meekrijgen: "Om de realiteit zo goed mogelijk na te bootsen wordt er op straat geoefend waar ook burgers aanwezig zijn." De hele dag moeten de cursisten aanhoudingsopdrachten uitvoeren waarbij onder andere snelle acties op een voertuig geoefend worden.

"Deze zogenaamde 'snelle autoprocedure' wordt gebruikt als het wenselijk of noodzakelijk is dat een verdachte wordt aangehouden als deze zich verplaatst met een motorvoertuig. In het kort komt het erop neer dat een politieteam de auto van de verdachte lokaliseert, volgt en op een geschikt moment tot stoppen dwingt."

"De auto van de verdachte wordt dan zowel van voren als van achteren klem gezet, waarna een beheerste arrestatie volgt. Een ander onderdeel van de oefeningen is het heimelijke te voet achtervolgen van een verdachte. De deelnemers gebruiken tijdens de training nepvuurwapens. Deze zijn te herkennen aan de blauwe kleur."


De oefeningen worden begeleid door bewapende docenten in burgerkleding. Zij zijn te herkennen aan het opschrift 'POLITIE' op hun jas of aan hun politielegitimatiehouder die zichtbaar gedragen wordt. Als burgers vragen hebben over wat er op dat moment op straat gebeurd, kunnen de begeleiders deze beantwoorden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren