Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 27 km

Roemenen opgepakt wegens diefstal supermarkt

Toegevoegd: 15-09-2015, 12.13 uur
De gestolen spullen die in de auto werden aangetroffen.
De gestolen spullen die in de auto werden aangetroffen.
© Foto: Politie
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De politie heeft maandagavond een man en een vrouw gearresteerd op verdenking van diefstal/heling. Dat gebeurde vlakbij een supermarkt aan de Fazantenhof. Het duo zit vast.

De meldkamer werd omstreeks 18.35 uur geïnformeerd door een collega die in zijn vrije tijd een verdachte situatie waarnam aan de Nassaulaan. Vier inzittenden van een grijsgroene Renault Megane hadden rugzakken bij zich en gedroegen zich verdacht. Collega's controleerden de auto en twee aanwezige inzittenden.

Bij controle van de auto werd een grote hoeveelheid levensmiddelen aangetroffen die o.a. afkomstig waren van de eerdere winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Fazantenhof. Ook werden er twee geprepareerde rugzakken aangetroffen. Ze waren zo geprepareerd zodat het alarm van beveiligingspoortjes niet af zou gaan.

De vrouw van 27 en de man van 24 jaar, beiden afkomstig uit Roemenië en zonder bekende vaste woon- of verblijfplaats in Nederland,  werden aangehouden op verdenking van heling en/of diefstal.

De andere twee inzittenden zijn gevlucht in de richting van de wijk Nieuw-Middelburg. De politie is nog op zoek naar deze twee personen. Mensen die iets verdachts hebben gezien of meer informatie hebben, kunnen contact opnemen via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (17-9-2015 om 04:55)
ik sluit me trouwens volledig aan bij Rick
Cerebrus (16-9-2015 om 20:26)
Allemaal melkpoeder, georganiseerde misdaad dus.
luna (16-9-2015 om 10:40)
daar begint het hoor zien ze niet in dat ze ellende in huis halen
Terneuzenaar (16-9-2015 om 09:42)
Nou, Was vrouwtje dan zit er bij u toch een hoop naïviteit vast. Ik vindt het schandalig dat dit anno 2015 gebeurt, dat jongelui van de honger hier komt stelen, dit heeft onder andere te maken met het feit dat het kan en de wetgeving hier een slappe was is. Bovendien zou je als burger en dienstdoend personeel dit toch moeten zien voorkomen? Zou jij in Roemenië eens tassen vol moeten stelen, pluim voor de agent! Het ziet er gewoon naar uit dat wij Nederlanders harder moeten worden en ons mede mens moeten helpen in plaats van het ouderwetse leven en laten leven. Wakker worden mensen , ook in Middelburg
Wasvrouwtje (15-9-2015 om 15:39)
Tja, dan kan je beter voorzichtig zijn met degelijke mensen toe te laten in de winkels! Wat dacht je bijv van iemand die niet betaalt heeft, belooft geld te halen en vervolgens als er geen een te zien is toch de boodschappen mee te nemen zonder te betalen, is ook diefstal! Niet alleen hoeven het Roemenen te zijn,want ik kan ook deze mensen die niet stelen en die ook weleens iets terug geven aan anderen!
Rick (15-9-2015 om 13:55)
Lang leve het Schengen verdrag!! Vrij verkeer van personen en goederen... De personen komen deze kant op en de goederen gaan de andere kant uit!! Export van gestolen auto's, brommers/scooters, E-bikes, etc. Kassalades, pinautomaten en portemonnees worden leeggeroofd. Oudjes worden overvallen enz., enz. Hoera voor de open grenzen!!
Cookie-instellingen beheren