Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 45 km

KNRM assisteert viskotter met problemen

Toegevoegd: 15-09-2015, 12.31 uur - Update: 15-09-2015, 16.06 uur
Door: KNRM Breskens

BRESKENS - De reddingboot van Breskens is dinsdagnacht en -ochtend uitgevaren ter assistentie van een viskotter. De kotter is door een collega visser naar Breskens gesleept waar ze, met assistentie van de reddingboot, veilig is afgemeerd.


Iets voor 4 uur vannacht gingen in Breskens de piepers van de reddingbootbemanning af. Het bleek dat viskotter Z80 Silverpit voortstuwingsproblemen had op de Noordzee, ter hoogte van de Belgische grens. De kotter had mogelijk iets in de schroef en lag stuurloos ten noorden van het hoofdvaarwater. De visser vroeg de reddingboot stand-by om ervoor te zorgen dat hij niet afdreef het vaarwater in. Tegelijkertijd heeft de visser contact gehad met collega vissers en bergingsbedrijf Multraship voor sleepmogelijkheden.

Reddingboot Zeemanshoop was na een half uur varen ter plaatse en bleef stand-by bij de kotter. De viskotter N57 Spes Nova was op dat moment al onderweg en heeft zijn onfortuinlijke collega naar Breskens gesleept. Eenmaal onderweg bleek alles onder controle en kon reddingboot Zeemanshoop retour station.

Zo’n vier uur later zijn de kotters voor de Breskense havenmonding. Door stroming en harde wind was het gevaarlijk voor de kotters om zo binnen te varen. Men vroeg daarom opnieuw de reddingboot ter assistentie. Onder begeleiding van de Zeemanshoop voeren de kotters de haven van Breskens binnen. Even later kon de kotter, met hulp van de reddingboot, veilig afgemeerd worden in de Vissershaven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
j vd m (15-9-2015 om 16:20)
vroeger gebruikten ze een sleepboot als achterboot
Cookie-instellingen beheren