Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote rampenoefening op Westerschelde

Toegevoegd: 22-09-2015, 14.34 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op de Westerschelde vindt morgen een grote calamiteitenoefening plaats. Aan de oefening doen zo'n 450 medewerkers van verschillende diensten en figuranten mee.


De samenwerking wordt georganiseerd door de Veiligheidsregio Zeeland. Aan de oefening, waarbij een GRIP 4-situatie wordt nagebootst, werken ook onder meer Rijkswaterstaat en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) mee. Bij een GRIP 4 is er sprake van een incident dat de gemeentegrens overschrijd. Ook bij dreigende incidenten, zoals wanneer een vastgelopen schip dreigt te breken en er een milieu-problemen kunnen optreden kan GRIP 4 worden afgekondigd.

De oefening wordt volgens een woordvoerder gehouden om ervoor te zorgen dat de 'crisis' op het water goed bestreden en afgehandeld wordt en om de gemaakte plannen te toetsen in een 'reële' situatie. “De oefening bestaat uit een scenario, waarbij meerdere processen in de incidentbestrijding naar voren komen”, zo legt de Veiligheidsregio Zeeland uit.

Er is geen sprake van een puur papieren oefening. “De organisaties doen er alles aan om de oefening zo realistisch mogelijk te laten lijken. Zo worden alle operationele eenheden ingezet en doen het DELTA Callcenter en het Verwantencontact (slachtofferinformatiesystematiek) mee. Ook wordt Omroep Zeeland ingezet als rampenzender.”


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ad van oorschot (23-9-2015 om 18:48)
rampen oefening Westerschelde het is wel eens goed zo,n oefening op de Westerschelde met al die schepen zo was het in 1977 met een tanker in brand in de wilelingen bij cadzand een aanvaring met de veer boot olu britannia met \een contener schip met radio actief aval in de tijd op de schelde en een paar jaar ge leden met de oefening met het fiets voetveer op de schelde stel dat een tanker of een continer schip strand dan zijn ze goed op voor bererijd
Cookie-instellingen beheren