Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewonde met beenbreuk geëvacueerd

Toegevoegd: 24-09-2015, 16.44 uur
Door: Manfred Berrevoets

NIEUWDORP - De hulpdiensten hebben woensdagavond in Nieuwdorp een opvarende van een schip geëvacueerd.


De hulpdiensten waaronder de brandweer en KNRM rukten rond 21.15 uur uit naar het voorval in de Sloehaven. Het schip lag in Vlissingen-Oost afgemeerd tegen een ponton. Wanneer een bemanningslid terug wil van de kade naar het schip gaat het mis. De man springt van de kade op het ponton, maar glijdt uit. Hij komt verkeerd terecht met een open onderbeenbreuk tot gevolg.

Direct wordt de ambulance gealarmeerd. Omdat het ponton een eind van de kade ligt, worden ook reddingboot Zeemanshoop en de hoogwerker van brandweer Goes opgeroepen. Zowel de reddingboot als de brandweer zijn snel ter plaatse. Terwijl het ambulancepersoneel de man behandeld en stabiliseert worden de mogelijkheden voor evacuatie bekeken. Besloten wordt om de man middels de hoogwerker van het ponton te hijsen.

Wanneer het slachtoffer gereed is voor transport wordt hij met brancard voorzichtig op de hoogwerker gezet. Eenmaal op de kade kan de man veilig de ambulance in voor transport naar het ziekenhuis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren