Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 41 km

Gebouwen beklad met leuzen en hakenkruizen

Toegevoegd: 05-10-2015, 14.50 uur
Door: Rolf de Feijter

THOLEN - Zondagavond zijn door onbekenden diverse gebouwen aan de Zoekweg in Tholen beklad met leuzen en hakenkruizen. De leuzen lijken te duiden op tegenstand over de komst van asielzoekers.


De gemeente Tholen heeft aangifte gedaan van deze bekladdingen. De politie is op zoek naar de dader(s) en zoekt mensen die getuige zijn geweest van deze bekladdingen of zondagavond iets verdachts hebben gezien. Zij kunnen hun informatie delen via 0900 8844. De gemeente laat de gebouwen zo snel mogelijk reinigen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Weew (5-10-2015 om 22:09)
Tsja.......Hoe komen de mensen daar nou bij.
R (5-10-2015 om 19:48)
Voor of tegen asielzoekers dat is je mening.Maar hakenkruizen plaatsen tja......Dit is iets uit 40-45 wat nooooit meer mag gebeuren.Het teken van die kloten nazie s
t Is vreselijk (5-10-2015 om 17:19)
Die laten zich wel kennen zo zeg! Is er dan geen enkele schaamte meer? Hitler was n (indirecte) moordenaar van miljoenen. Wie wil daar nou nog aan gelinkt worden?
Mark (5-10-2015 om 17:14)
De swastika, ook wel bekend als hakenkruis, is een symbool in de vorm van een kruis met aan alle uiteinden een haak. Het is een vaak gebruikt symbool, zo is het het heiligste teken uit het hindoeïsme en jaïnisme en wordt het tevens gebruikt in het boeddhisme. Het symbool (卐) komt echter ook voor op vroeg-christelijke graftomben in de catacomben bij Rome, op Griekse en Romeinse mozaïekvloeren uit de oudheid en op houten klompen van Noorse Vikingen uit de vroege Middeleeuwen. Sinds de Tweede Wereldoorlog is het hakenkruis in westerse landen vooral een symbool geworden van de nazi's.
Cookie-instellingen beheren