Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Vietnamezen rapen illegaal oesters

Toegevoegd: 05-10-2015, 23.07 uur
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - De politie heeft dit weekeinde op Schouwen-Duiveland een grote groep Vietnamezen betrapt op het illegaal rapen van oesters.


Volgens de politie haalde de groep de oesters van een perceel bij de Grevelingendam in Bruinisse. De politie heeft de groep de oesters terug laten zetten op het oesterperceel.

Woensdag werd ook al een inwoner van Goes betrapt op het illegaal rapen van oesters. Bij een controle door inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bleek dat de man zonder de benodigde vergunning maar liefst 343 kilo Japanse oesters had geraapt in de Oosterschelde.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@van der s (6-10-2015 om 14:46)
Het is een verschil of ze gewoon die paar kilo legaal per persoon rapen in de Oosterschelde of op een oesterperceel van een ondernemer die er zijn brood mee moet verdienen. Volgens mij mag je tot 10 kg per persoon oesters rapen. Dus hopelijk halen ze nog meer familieleden erbij en maken ze de gehele Oosterschelde (Japanse!!!) Oester vrij!
van der s (6-10-2015 om 04:15)
Alsof dit onbekend was ? Publiek geheim hehe... Ze lopen al van na de oorlog al hier te rapen hoor elk jaar.... Net als oostblokkers die geen boete'hoeven te betalen hoeven deze mensen dat ook niet want ze staan er elk jaar weer
Cookie-instellingen beheren