Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
29 files van totaal 107 km

Schildprocedure bij arrestatie Kloetinge

Toegevoegd: 07-10-2015, 10.02 uur - Update: 07-10-2015, 13.35 uur
Door: Rolf de Feijter

KLOETINGE - De politie heeft dinsdag in Kloetinge de zogeheten schildprocedure gebruikt om een 28-jarige verdachte aan te kunnen houden.


De arrestatie vond volgens de politie plaats in een instelling in Kloetinge. De man mocht van de Officier van Justitie buiten heterdaad worden aangehouden, omdat hij eerder op de dag een medewerker van de instelling hardhandig had aangevallen na een woordenwisseling.

Bij de schildprocedure schermen politieagenten zich door middel van schilden af van een verdachte. Ze kunnen deze vervolgens op een veilige manier klem zetten en aanhouden. Door de inzet van de schilden kan de verdachte zich niet goed bewegen en ook niet uithalen met bijvoorbeeld een mes. De schildprocedure wordt toegepast als de kans groot is dat bij een reguliere aanhouding politiemensen gewond raken.

De arrestant is overgebracht naar een politiecel in Torentijd in Middelburg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniempje (8-10-2015 om 23:58)
Een psychiatrishe aandoening geeft geen vrijbrief voor het gebruiken van geweld. Dus burger, ja, dit optreden was zeler verantwoord en gegrond!!
jan (8-10-2015 om 18:59)
Het zal wel moeten burger, de medewerkers van een instelling mogen geen geweld gebruiken. Het geweldsmonopoly ligt bij de politie. Op het moment dat iemand alle medewerking weigert en zelfs geweld gebruikt tegen medewerkers kunnen zij niets anders dan de politie bellen.
danny (8-10-2015 om 08:48)
"nog meer schade aan de geestelijke gesteldheid" was je er wel eens geweest? maar ga er eens poosje lopen of werken, hopelijk word er actie onder nomen als je op je bek wordt geslagen. je wist waarschijnlijk ook dat hier plegers van gewelddelicten zitten voor "onderzoek" ik wens je er een heel fijne dag.
Burger (7-10-2015 om 18:33)
...een instelling in Kloetinge, dit kan niet anders dan Emergis zijn waar mensen met psychiatrische problemen/aandoeningen verblijven. Is dit optreden van de politie wel verantwoord in deze situatie. Een aanhouding kan al traumatisch zijn en op deze manier kan dit misschien nog wel meer schade richten aan de geestelijke gesteldheid.
Cookie-instellingen beheren