Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 55 km

OM eist twaalf maanden celstraf

Toegevoegd: 08-10-2015, 20.55 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie heeft donderdag tegen de Terneuzenaar W. H. (39) een gevangenisstraf van twaalf maanden waarvan vier maanden voorwaardelijk geëist.


Eind 2013 had H. nog huurpenningen tegoed van een huurder en ging dat op zijn eigen manier halen. Hij toog naar de woning, verbrak het slot en haalde de nodige spullen uit de woning. Via Marktplaats werden deze dan weer verkocht. Onder de gestolen spullen bevond zich ook de autosleutel van de bewoner. Ook de auto verwisselde ongewild van eigenaar.

Toen H. enkele dagen later weer de woning bezocht en aan het slot morrelde, vloog de deur open en trof hij en boze huurder met een stok. H. nam de benen en in een poging zijn vriendin aan de toorn van de huurder te redden reed hij het trottoir op. De bedoeling was dat zij snel kon instappen.

In plaats daarvan reed hij tegen de huurder aan die tussen de auto en de muur klem kwam te zitten. Ondanks het gegil van de man vertrok H. Hij meldde zich later bij de politie. Door het toegebrachte zware letsel liep de huurder een gecompliceerde open beenbreuk op.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren