Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 38 km

Zes personen met te veel alcohol op

Toegevoegd: 11-10-2015, 11.43 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij verschillende alcoholcontroles zijn dit weekeinde in totaal zes mensen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Eén persoon bleek te rijden zonder geldig rijbewijs.


In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 controleerde het team verkeer van de politiee tussen 21.30 uur en 00.30 uur het verkeer op de Krabbenkreekweg in Sint Philipsland, op de Onder de Molen in Oud-Vossemeer, op de Stoofdijk in Stavenisse en op de Haven in Sint-Maartensdijk. In totaal 122 weggebruikers legden een blaastest af maar geen van deze mensen bleek teveel te hebben gedronken. 

Tussen 01.15 uur en 04.00 uur stond het controleteam op de Zeelandweg in Hoogerheide en op de oprit van de A4 in Lepelstraat, net over de grens in Brabant. In totaal werden hier 55 blaastesten afgenomen. Een 19-jarige beginnende bestuurster uit Bergen op Zoom bleek teveel te hebben gedronken (235 ug/l). Ze kreeg een bekeuring van 357 euro, een rijverbod van drie uur en moet een alcoholcursus volgen.

Een 24-jarige man uit Wemeldinge werd eveneens betrapt op het rijden onder invloed (410 ug/l). Hij kreeg een boete van 432 euro, een algeheel rijverbod van drie uur en ook hij moet de alcoholcursus gaan volgen. De politie constateerden ook nog dat een 44-jarige man uit Hoogerheide aan het verkeer deelnam zonder geldig rijbewijs. Tegen deze man is proces-verbaal opgemaakt. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

In de nacht van zaterdag op zondag werd tussen 22.00 uur en 24.00 uur gecontroleerd op de N61 bij IJzendijke. Hier werden 163 blaastesten afgenomen. Twee Belgen bleken te veel gedronken te hebben: een 77-jarige man uit Watervliet (320 ug/l) en een 46-jarige vrouw waarvan de woonplaats niet bekend is (325 ug/l). De twee kregen ieder een boete van 332 euro en een algeheel rijverbod van twee uur. 

Op diverse plaatsen in 's-Heerenhoek moesten in dezelfde nacht in totaal 57 mensen een blaastest afleggen. Twee automobilisten liepen daarbij tegen de lamp. Het ging beide keren om een beginnend bestuurder. Eén van de twee bleek bovendien al eens eerder betrapt te zijn op rijden onder invloed.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (12-10-2015 om 06:45)
Wat weer een goed werk van politie wederom zes personen met een slok te veel op bekeurd en tevens een leuk geld bedrag voor de schatkist in gekomen,iedereen weet dat de pakkans kan gebeuren
Ervarings deskundige (11-10-2015 om 17:06)
In dit bericht wordt ook weer gesproken over de alcohol cursus die als straf opgelegd wordt, maar is er nou niemand die zich afvraagt wat het nut van die cursus is? Ik was ook een van de gelukkigen die deze cursus mocht volgen, ik heb me aan de regels gehouden. Maar meer huigelaarij van allebei de kanten, zowel cursist als docent, heb je van ze lang zal ze leven, nog nooit gehoord. En dan maar denken dat dit nog enig nut heeft.
Cookie-instellingen beheren