Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Mannen aangehouden bij milieustraat

Toegevoegd: 11-10-2015, 11.53 uur
Door: Roland de Jong

SEROOSKERKE (W) - De politie heeft vannacht bij de milieustraat in Serooskerke op Walcheren twee mannen aangehouden.


Een oplettende getuige waarschuwde de politie kort na middernacht nadat hij verdachte geluiden had gehoord en licht had gezien op het terrein van de milieustraat aan De Zompe. De opgeroepen politie was snel ter plekke en zag twee mannen die uit de richting van de milieustraat kwamen fietsen.

De twee hadden een onsamenhangend verhaal over hun aanwezigheid daar en waren bovendien in het bezit van elektronica waaronder snoeren, printplaten, een harde schijf en boxen. Het duo, bestaande uit een 21-jarige man uit Serooskerke (W) en een 20-jarige man uit Gapinge, werd ter plekke aangehouden op verdenking van diefstal in vereniging.

De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau. Ze hebben de nacht in de cel doorgebracht en zijn zondagochtend verhoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hagrid (13-10-2015 om 14:55)
Het is zo jammer he. Mensen gooien zo ontzettend veel spullen weg die vaak nog prima werken of zeer eenvoudig zijn te repareren. Vrijwel alle elektronica die wij hier weggooien wordt verscheept naar China, India of andere landen waar dit spul uit elkaar wordt gehaald door kinderen of volwassenen, totaal onwetend hoe giftig het meeste van dit spul wel niet is. Grondwater, milieu en mens wordt vergiftigd met allerlei kankerverwekkende stoffen, kinderarbeid wordt gecreƫerd en we betalen allen voor het verschepen van deze rotzooi. En als iemand dan iets probeert de recyclen, dan is dat diefstal. Hier kloppen een paar dingen niet
W. Kruit (12-10-2015 om 13:00)
Wettelijk gezien valt dit onder WvSr Art 311, lid 5 ("diefstal waarbij de schuldige zich de toegang tot de plaats van het misdrijf heeft verschaft of het weg te nemen goed onder zijn bereik heeft gebracht door middel van braak, verbreking of inklimming, van valse sleutels, van een valse order of een vals kostuum"), maar of je nou ook al gestraft moet worden omdat iemand iets meeneemt dat door een ander is weggegooid....
Jac (12-10-2015 om 12:19)
Das toch gewoon recycling.... goed voor het milieu Dus het is meer insluiping/inbraak dan stelen.
wim (12-10-2015 om 06:57)
Uiteraard hoort je niet te begeven op de milieustraat en zeker niet in de nacht maar het gevonden spullen hadden geen waarde,en dan een nacht in de cel gaat mij te ver.
willem (12-10-2015 om 06:56)
@Gitta en nu mag het niet meer nu is het gewoon stelen en zeker als je een afgesloten terrein op gaat zonder toestemming gewoon met je fikken van een ander zijn spullen of rotzooi afblijven het is van een ander!
Gitta (11-10-2015 om 17:49)
Ik kan daar nou geen diefstal in zien hoor. Vroeger werd dit soort spul aan de weg gezet en liepen er mensen langs die dachten er wat van hun gading tussen te kunnen vinden. Ik meen me te herinneren dat het voorheen ook mocht bij de vuilnisbelt. Totdat de gemeenten er ook een handeltje in zagen. Breng je nu wat naar de milieustraat dan staan daar kerels te controleren of je hetgeen je brengt toch niet aan iemand geeft die het graag wil hebben. Het moet niet gekker worden.
Cookie-instellingen beheren