Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuwse brandweer gaat onderlinge strijd aan

Toegevoegd: 13-10-2015, 14.08 uur
Door: Rolf de Feijter

BORSSELE - Op zaterdag 17 oktober a.s. gaat de Zeeuwse brandweer in Borssele de onderlinge strijd aan. 32 ploegen en acht Officieren van Dienst Brandweer laten dan zien hoe zij het beste een nagebootst, maar realistisch incident oplossen.


De exacte locatie wordt vooraf geheim gehouden, maar bezoekers en supporters zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Zij kunnen zich melden bij de brandweerpost van Borssele aan de Quistenburg 3 in Borssele. De wedstrijden vinden plaats tussen 8.00 en 16.00 uur. Om 19.00 uur reikt burgemeester Gelok van Borsele de prijzen uit.

De belangstelling voor dit jaarlijkse brandweerevenement is groot. Voor iedere toets bedenken de organiserende posten (dit jaar ’s Gravenpolder en Borssele) een ander scenario. De deelnemende ploegen laten hun kennis en kunde zien aan een jury. Zo kan er binnenbrandbestrijding, een incident met een slachtoffer dat bekneld is geraakt, of bijvoorbeeld een oefening met gevaarlijke stoffen worden geoefend. Voor de deelnemers levert de toets leermomenten op die in de dagelijkse praktijk nuttig zijn.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren