Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Cel- en taakstraf geëist wegens ontucht

Toegevoegd: 14-10-2015, 15.18 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 51-jarige R.L. Uit de gemeente Veere is vandaag op een zitting van de rechtbank in Middelburg een voorwaardelijke celstraf van tien maanden en een taakstraf van zestig uur geëist wegens ontucht.


L. bleef het op zitting herhalen: het had die elfde november in 2012 nooit mogen gebeuren, hij was oer stom geweest en hij wist niet of hij daadwerkelijk de ontucht had gepleegd, maar hij geloofde het slachtoffer voor de volle honderd procent.

L. en het slachtoffer, een zeventien, bijna achttienjarig meisje kenden elkaar goed. Hij kwam haar en een goede vriend van haar in Vlissingen tegen en L. en het meisje gingen samen ergens eten. De vriend voegde zich later weer bij hen en ze bezochten nog wat cafés. Ze gingen nog even naar de woning van L. en daar zouden ze blijven slapen.

De vriend en het meisje in één bed was geen optie, L. en de vriend evenmin en zo belandde het meisje bij L. in het twee bij twee meter grote bed van L. Volgens het meisje zou hij haar daar diverse keren ontuchtig hebben betast. L. zei wakker te zijn geworden doordat hij haar hoorde huilen. Het meisje ging naar de logeerkamer waar haar vriend sliep en vertelde huilend wat er was gebeurd. Daarop vertrokken ze.

''Achteraf had ik ze gewoon naar huis moeten sturen in plaats van in mijn huis te laten slapen'', zei L., die opperde dat de ontuchtige handelingen mogelijk in zijn slaap waren gebeurd. L.'s raadsman was van oordeel dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk moest worden verklaard, omdat de politie niet had gedaan wat ze had moeten doen en dat het Openbaar Ministerie eveneens procedurele steken had laten vallen.

L. werd in 2008 door de rechtbank in Den Haag veroordeeld voor een pedoseksueel zedendelict.

Uitspraak 28 oktober.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (15-10-2015 om 08:15)
Sorry hoor, maar ik snap er geen bal van. Je kruipt als 17-jarig meisje in bed bij een man. Vind je dat dan wel normaal? De vriend en het meisje samen in bed was geen optie.. Maar een 51-jarige man met een 17-jarig meisje was wel een optie? Hallo zeg, dat noemden ze vroeger de kat op het spek binden. Je maakt mij niet wijs dat een 17-jarig meisje in deze tijd zo wereldvreemd is dat ze niet snapt dat dat vragen om moeilijkheden is. Maar misschien ben ik wel heeeeeel ouderwets :S
Freddie (15-10-2015 om 00:13)
Wat ik me afvraag ? Wat doet een meisje van 18 jaar vrijwillig in bed bij een aangeschoten man. Of lees ik dit verkeerd?
Michelle (14-10-2015 om 15:46)
Jaha, in zijn slaap kan het wel gebeurd zijn. Maak dat de kat wijs. Overigens snap ik die vriend van het meisje óók niet. Of kreeg hij er voor betaald?
Cookie-instellingen beheren