Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw opgepakt voor dierenmishandeling

Toegevoegd: 20-10-2015, 14.57 uur
Door: Manfred Berrevoets

HULST - Maandagmiddag is in een woning aan de Tivoliweg in Hulst een vrouw aangehouden voor dierenmishandeling. Rond 12.45 uur onderzochten agenten van de dierenpolitie de woning.


In het huis werd ontlasting en urine van honden en katten aangetroffen. Ook vonden ze enkele zwaar vermagerde katten en honden. Ook werd een dode kat gevonden. Hierop werd de eigenaresse voor dierenmishandeling en het onthouden van de nodige zorg aangehouden. Ze werd naar het politiebureau in Hulst gebracht, waar ze maandagavond is verhoord.

Het is niet de eerste keer dat deze vrouw verdacht wordt van dierenmishandeling. Daarom kreeg ze te horen dat ze langer wordt vastgehouden. Ze is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Een dierenarts onderzocht het dier, welke door ondervoeding was gestorven. Voor enkele andere dieren wordt ook gevreesd voor hun leven, gelet op de fysieke conditie en de staat van ondervoeding.

Na overleg met de Landelijke Inspectiedienst zijn de dieren vervoerd naar een plaats waar ze worden opgevangen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mina (23-10-2015 om 17:12)
wat ik alleen niet begrijp,de dierenbescherming is er al een keer geweest toen is de helft van haar dieren in beslag genomen,waarom geen controle dan??
W. Kruit (22-10-2015 om 12:42)
Helaas -althans in dit geval- is het laten verhongeren van ingesloten arrestanten niet toegestaan. Er zijn (inter)nationale) regels over. In één daarvan staat: "Iedere ingeslotene krijgt iedere dag 1 warme maaltijd en ten minste 2 broodmaaltijden verstrekt."Daar wordt door de Inspectie Veiligheid en Justitie op Gecontroleerd. Gaat dus niet werken....
ed (21-10-2015 om 22:39)
Schandalig dat mens kan nog een vlieg laten verhongeren. Ik ken ze mijn kinderen komen daar wel eens wat nooit meer gaat gebeuren. Laat ze daar maar een paar weken zitten in der eigen shit.
debruin (21-10-2015 om 11:07)
Vast zetten in torentijd met alleen wat water en na een week eens kijken hoe het dan met haar is,ondervindt ze ook eens wat verwaarlozing is en voeld. n nooit geen dieren meer houden,ook veplichting gemeente,verhuurder huis,om maandelijks te controleren op naleving er van.
veronique (20-10-2015 om 22:05)
Ik vind het heel erg triest dat een beest nog dieren mag houden! dit noemt men recidivisten en daar moet een regelgeving voor komen die voorkomt dat zulke mensen ooit nog dieren mogen houden. Helaas komt dit nog heel dikwijls voor en zal die wet nog heeeeeeel errrug lang op zich laten wachten, want dieren zijn toch niet zo belangrijk in de ogen van politici. Laat pedofielen dan ook maar gezellig weer in een kindvriendelijke buurt wonen....Dieren voelen ook pijn en hebben ook honger en behoeften, wanneer wordt de politiek eens wakker?
margie (20-10-2015 om 21:12)
laat ze haar maar opsluiten ,en de zelfde behandeling krijgen als die arme beesten.laat ze in nederland daar toch is wat aan doen,en niet straks weer lezen dat ze weer terug kunnen,met een waarschuwing.
Cookie-instellingen beheren