Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Honderden euro's weg na greep in kassa

Toegevoegd: 22-10-2015, 16.58 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij de greep die gisteren werd gedaan in de kassa van een winkel in de Vlissingse Walstraat zijn enkele honderden euro's buitgemaakt. Er is uiteindelijk niemand aangehouden. Dat heeft de politie bekend gemaakt.


Rond half vier 's middags meldde de winkelier via 112 dat er geld uit haar kassa was gehaald. Ze beschreef de daders aan de centralist van de meldkamer en binnen een paar minuten was de politie met meerdere eenheden in Vlissingen aan het zoeken naar de drie personen die mogelijk met de diefstal te maken hadden gehad.

Agenten zijn naar de winkel gegaan om een aangifte van de vrouw op te nemen.Ook hebben zij getuigenverklaringen opgenomen van mensen die de daders hadden gezien. Het bleek te gaan om een Duitssprekend drietal (twee mannen en een vrouw) met een blanke huidskleur, mogelijk met een Oost-Europees uiterlijk.

Eén van de mannen en de vrouw leidden de winkelier af door haar vragen te stellen over goederen die buiten de winkel stonden. Op dat moment zag de andere man zijn kans schoon. Hij liep de winkel in en deed een greep in de kassa. Hierna vertrok het drietal snel in een onbekende richting. Op het moment van vertrek kwam een getuige de winkel binnenlopen. Toen de winkelier hem zei dat er geld gestolen was is deze getuige nog gaan zoeken, maar hij kon de drie verdachten niet traceren. De drie hebben enkele honderden euro's buitgemaakt.

Signalementen
Een van de mannen was lang, ongeveer 1.90 meter. Hij had een slank postuur en zou tussen de 25 en 30 jaar oud zijn geweest. Hij droeg jeans, opvallend felgekleurde sneakers en een dikke trui. De man had korte blonde haren. De tweede man was ouder dan de eerste, hij was vermoedelijk boven de 50. Hij had een gezet postuur en ietwat vettig, donker haar. Hij was ongeveer 1.75 meter lang en droeg een donkere jas en een donkere broek met een witte bies aan de zijkant.

De vrouw in het gezelschap had eveneens een gezet postuur. Haar leeftijd wordt door getuigen geschat op ongeveer 45 jaar. Ze droeg haar donkere haar in een paardenstaart. Ze had een jeans aan en een zwart jack. Om haar nek droeg ze een schoudertas. Wat opviel aan de oudere man en de vrouw was dat ze een erg slecht gebit hadden. Wat er nog aan tanden over was in hun mond werd door getuigen omschreven als 'bruine stokjes'.

Zie ook:
Greep in de kassa bij winkel Vlissingen (22-10-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P. (23-10-2015 om 09:59)
Beetje vaag verhaal dit, en heb me twijfels. In de walstraat kan je moord en brand roepen er is altijd iemand die het hoort. Op klaarlichte dag zonder enige weerstand dit toelaten? Twijfels twijfels twijfels
C.J.Verkaart (22-10-2015 om 17:39)
Temeer een goede reden om niet met contant geld te betalen maar PINNEN. Dit zou meer gepromoot moeten worden. Klein bedrag pinnen mag.
Cookie-instellingen beheren