Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man dreigt met bom crisisopvang

Toegevoegd: 23-10-2015, 21.35 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Vrijdagmiddag is een jongeman aangehouden omdat hij de donderdagmiddag ervoor op Facebook een bericht plaatste waarin hij dreigde een bom bij De Kruitmolen in Middelburg te plaatsen.


Via Facebook meldde een vrouw aan de politie dat dit bericht op Facebook was geplaatst. Politie en Openbaar Ministerie startten vrijdagmorgen onmiddellijk een onderzoek. De officier van justitie gaf toestemming om de jongeman aan te houden. Agenten troffen hem niet thuis aan. Tijdens het onderzoek kreeg de politie het telefoonnummer van de jongeman. Met hem werd de afspraak gemaakt dat hij zich op het politiebureau in Middelburg zou melden.

Rond 14.20 uur kwam hij op het bureau en werd hij aangehouden. Het gaat om een 21-jarige jongeman uit Middelburg. Tijdens het verhoor bekende hij het bericht te hebben geplaatst. De jongeman kreeg volgens de ZSM-aanpak een geldboete van 500 euro opgelegd. Na een vermanend gesprek met de officier van justitie verliet hij rond 18.45 uur het politiebureau.

De gemeente Middelburg heeft deze week bekend gemaakt dat de sporthal in Middelburg in beeld is om asielzoekers op te vangen. Omwonenden van de hal zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (24-10-2015 om 10:22)
Terecht dat hij die boete heeft gekregen. Dit soort idioten zou eigenlijk veel zwaarder gestraft moeten worden met hun gedreig!
Cookie-instellingen beheren