Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

KNRM helpt visboot in problemen

Toegevoegd: 24-10-2015, 16.45 uur
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - De reddingboot Zeemanshoop is zaterdagochtend een visboot op de Westerschelde te hulp geschoten. De boot is op sleeptouw genomen en veilig afgeleverd in Breskens.


Rond de klok van negen uur haalt een sportvisboot haar net op. Door geen rekening te houden met het opkomende getijde spoelt het net in de schroef en draait vast. Er wordt gelijk een anker uitgezet door de tweekoppige bemanning en het Schelde Coördinatie Centrum wordt ingelicht. Via de Nederlandse kustwacht wordt de reddingboot Zeemanshoop gealarmeerd.

Kort na het alarm zet reddingboot Zeemanshoop koers richting de op gegeven positie. Bij aankomst wordt een sleeptros overgezet en het anker opgehaald. Voorzichtig wordt er koers gezet richting Breskens. Aangekomen in Breskens wordt de donateur veilig afgemeerd en gaat de reddingboot retour naar haar eigen plek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren