Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Politie laat jongens rommel opruimen

Toegevoegd: 02-11-2015, 19.50 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft zondag een groepje baldadige jongens aan het werk gezet om de door hen gemaakte rommel zelf weer op te ruimen. Dat meldt de politie via Facebook.


De jongens hadden huis gehouden op een schoolplein. "Met medewerking van de ouders haalden wij de jongens op van huis en lieten hen zelf de rommel opruimen", zo zegt de politie.

De jongens kwamen er dankzij hun inzet met een waarschuwing van af. "Het alternatief was een HALT-straf of boetes van 230 euro voor baldadigheid en 90 euro voor het zich bevinden op verboden terrein", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
piet (3-11-2015 om 16:17)
John dit is niet eenmalig het is elk weekend hetzelfde gezeur ik woon in de buurt en als ik mijn hond uitlaat zie ik elke zondag dat groepje politie goeie actie aanpakken die lui
Mark (2-11-2015 om 23:39)
Goede Actie laat ze maar even schrikken dan laten ze het wel de volgende keer
Henk (2-11-2015 om 23:00)
Maar dan heb je toevallig een groepje ontmoet wat voor rede vatbaar was. Voor hetzelfde geld waren het een stelletje lamstralen die je even hadden willen 'verbouwen'. Maar: nooit wijken voor terreur ! Dit wordt altijd opgevat als zwakte en dan is alles bij voorbaat reeds verloren.
John (2-11-2015 om 20:19)
Je moet niet perse bij de politie zijn om jeugd aan te spreken, dat mag iedereen die dit constateert. Enige weken geleden sprak ik de jeugd aan bij een supermarkt in Goes-Zuid over de rommel die ze hadden gemaakt en vroeg of ze allemaal vrienden waren van elkaar. Toen zij bevestigend antwoordde heb ik een van de jongens zijn fiets op slot gezet, en gezegd dat ik even een boodschap ging doen en zij samen als vrienden onder elkaar even de rommel op moesten ruimen. Na mijn boodschap en bij buitenkomst van de winkel was alles netjes opgeruimd. Ik heb de jeugd hiervoor bedankt en de sleutel terug gegeven. Het hoeft allemaal niet altijd met harde hand, een goed gesprek, confrontatie met het veroorzaken van overlast doet soms veel meer.
R (2-11-2015 om 20:03)
Kijk zo hoort dat
Cookie-instellingen beheren