Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 26 km

Sportvisboot verdwaald op Veerse Meer

Toegevoegd: 03-11-2015, 09.08 uur
Door: Rolf de Feijter

VEERE - De KNRM reddingboot van Veere is maandagavond vlak voor de wekelijkse oefenavond opgeroepen voor een sportvisboot in de problemen op het Veerse Meer.


Reddingboot Oranje voer rond 18.30 uur uit naar de sportvisboot met twee opvarenden. Zij waren met hun boot na een dagje vissen op de Oosterschelde in dichte mist het Veerse Meer opgevaren. Na een bijna aanvaring met een binnenvaartschip werd het zekere voor het onzekere genomen en besloten de vissers hun bootje aan een boei vast te knopen en assistentie van de KNRM te vragen.

Het sportvisbootje werd vervolgens onder begeleiding van de reddingboot Oranje teruggevaren naar de thuishaven Wolphaartsdijk. Terug op het reddingstation werd meteen maar besloten om van de gelegenheid gebruik te maken en de oefenavond te besteden aan het varen in de mist met gebruik van radar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bumper; (3-11-2015 om 13:38)
wedden dat ze niets gevangen hebben, conclusie , ze kunnen en niet varen en niet vissen. wie gaat er nu met dichte mist uitvaren, weinig verstand volgens mij. bumper:
redeenlijk (3-11-2015 om 12:12)
Dat je voor navigatie niets meer hoeft te kunnen neemt men blijkbaar zeer serieus. En dan verwachten wij bij zelfsturende auto's nog een alerte bestuurder..!?
waargajijnaartoevandaag? (3-11-2015 om 12:08)
Wat een geluk dan dat Nederland steeds slimmer wordt!
mr proest (3-11-2015 om 10:35)
als je weet dat het nu kan gaan spoken op onze grote wateren, waarom dan niet op zijn minst een gps navigator aan boord ,of nog simpeler ....1tje op je telefoon(gratis te downloaden)zodat je altijd en op goed gevoel (en kunde )veilig thuis komt .
Cookie-instellingen beheren