Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 85 km

Echtpaar verduistert twee ton van bejaarde man

Toegevoegd: 03-11-2015, 11.14 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Dinsdagmorgen zijn in een woning in de Korte Noordstraat in Middelburg een man en een vrouw aangehouden.


Half september werd door buren bij de politie gemeld dat zij zich zorgen maakten over het welzijn van een 85-jarige man uit Middelburg. Agenten namen polshoogte en troffen een sterk vervuilde woning aan en een uiterst onverzorgde bejaarde man. Al snel bleek dat hij regelmatig werd bezocht door twee mantelzorgers. Onderzoek leidde naar een 40-jarige man en een 38-jarige vrouw, beiden uit Middelburg.

De politie vermoedt dat de verdachten in 1,5 jaar het grootste deel van het vermogen van de man hebben verduisterd en hem hebben opgelicht. Het tweetal zag kans om de financiële huishouding van de man te gaan voeren, waardoor ze de macht over zijn geld konden overnemen. Het duo wordt ervan verdacht dat het een bedrag van ongeveer 200.000 euro van de man heeft verduisterd. Naar het vermiste geldbedrag wordt een nader onderzoek ingesteld.

Dinsdagmorgen rond 07.00 uur zijn de man en de vrouw door de politie aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd gebracht, waar ze zijn ingesloten. In hun woning heeft de politie een onderzoek ingesteld. Het duo zal dinsdag verhoord worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (4-11-2015 om 07:03)
Wat een stelletje onmensen zijn dat om op die manier een man te verwaarlozen waardoor zij zich zelf te verrijken door het inkomen van de man te verduisteren.
blinddoek (4-11-2015 om 00:41)
@P: 'politievermoedens' zijn voor de rechter hedentendage voldoende dus waarom voor de burger niet!?
LHvD (3-11-2015 om 23:32)
Dapper zeg dat je een kwetsbare oudere zijn spaarpot rooft! Hoe durven ze! Hard aanpakken die schurken! En inderdaad: goed van die oplettende buren!
P. (3-11-2015 om 21:51)
"De politie vermoedt". Even afwachten nog dames en heren rechters alhier.
AD. (3-11-2015 om 21:21)
Raar verhaal hoor zomaar 2 mensen die voor alles een machtiging hebben kunnen krijgen blijkbaar dus vraag ik mij af of deze mensen helemaal geen kinderen of vertegenwoordigers hadden die hin hielpen met hun zaken.
Wilhelm (3-11-2015 om 20:14)
Dat zijn echte, grote criminelen ! Zowel in menselijk opzicht als naar diefstal. Ik hoop maar, dat ze geen advocaat krijgen die met alle mogelijke smoesjes en "kunstjes" voor "onschuldig" gaat pleiten. Dat stel moet jarenlang de nor in, alles terugbetalen en ook verder financieel ten gronde worden gericht. Net zoals ze met hun slachtoffer deden.
Cookie-instellingen beheren