Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen zonder rijbewijs maakt wilde rit door Terneuzen

Toegevoegd: 08-05-2006, 09.24 uur
Door: Politie Zeeland

TERNEUZEN - Rond 22.45 uur gisteravond werd een 17-jarige jongen uit het Franse Lille aangehouden.

De jongen reed in een personenauto over de Guido Gezellestraat in Terneuzen. Op een gegeven moment trok hij, vermoedelijk, aan zijn handrem en het voertuig draaide rond en reed terug in de richting van waar hij vandaan kwam. Hierop wilden surveillerende agenten de bestuurder aanspreken op zijn vreemde verkeersgedrag.

De auto werd aan de kant gezet en de bestuurder werd om zijn rijbewijs gevraagd. Hierop gaf de bestuurder gas en ging er als een dolle vandoor. De agenten hebben de achtervolging ingezet en er werden snelheden bereikt van rond de 120 kilometer per uur. (door de bebouwde kom)

De bestuurder voerde geen verlichting. De achtervolging liep over de Scheldeboulevard, Willem de Zwijgerlaan en de Guido Gezellestraat. De bestuurder van de auto negeerde diverse rode verkeerslichten en reed, nog steeds, met zeer hoge snelheid. Op een gegeven moment heeft de auto een stoeprand geraakt, kwam in de berm terecht en raakte een boom.

Hierna kwam het voertuig tot stilstand tegen een aarden wal. De bestuurder lag in de auto, de auto lag op de zijkant. Er is nog geprobeerd om de ruiten van de auto in te slaan, maar dat is niet gelukt. De bestuurder is uit de auto gehaald door een openstaand ruitje. De bestuurder werd aangehouden en werd overgebracht naar het ziekenhuis, het voertuig is weggesleept door een takelbedrijf.

In het ziekenhuis is een bleodproef afgenomen van de 17-jarige jongen, die uiteraard niet in het bezit bleek van een rijbewijs. Hij verklaarde dat hij absoluut niet in de auto had gereden. De jongen is in vrijheid gesteld, maar moet nog in het ziekenhuis blijven, ter observatie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren