Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
66 files van totaal 234 km

Bijna 30 kilo illegaal vuurwerk gevonden

Toegevoegd: 07-11-2015, 12.05 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft op twee adressen op Walcheren in totaal bijna 30 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen.


De politie deed met een machtiging van de officier van justitie een doorzoeking. De invallen vonden op 31 oktober plaats in Middelburg en op 6 november in Vlissingen. De 28-jarige bewoner van het pand in Vlissingen verklaarde 25 kilo vuurwerk voor een vriend in opslag te hebben.

In het pand van een 36-jarige man uit Middelburg werd nog zo'n 2,5 kilo illegaal vuurwerk gevonden, waaronder onder meer Cobra's 6 en een Cobra 8. De 36-jarige man hangt waarschijnlijk een boete van 2.000 euro of een taakstraf van 120 uur boven het hoofd.

De 28-jarige is, ondanks dat hij verklaarde dat het niet ging om zijn eigen vuurwerk, volgens de politie strafbaar voor het in huis hebben van het vuurwerk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (9-11-2015 om 01:59)
Mark, moet je nou persé dat geouwehoer over Zwarte Piet er met alle geweld bij halen? Het ging toch over vuurwerk?! Je hoort bij de magere 8%*) die problemen heeft met onze traditie. Helaas heeft die 8% (een kleine minderheid, dus) wel de grootste bek. Als je problemen hebt met een traditie, blijf dan weg; je hoeft niet mee te doen! Bovendien heeft de aanstichter van deze ongein zèlf, op zijn eigen site, gezegd dat het een kunstproject was. Racisme als kunst!! Dus met dìe waanzin moet zeker gestopt worden! *) Enquète onder 27.000 leden van het Eén Vandaag panel; 8% schijnt tegen te zijn, 83% voor, de rest maakt het niets uit... Trek je conclusie!
mark (8-11-2015 om 18:04)
elk jaar hetzelfde gezeur in belgie en duitsland hoor je dat niet en daar is het bij diverese zaken heel het jaar te koop Weg de regels is de lol er zo af Als we ons energie eens in zwarte piet stoppen die moet weg en dat door een dame die niet eens weet waarom die zwart is beter daar een argument van maken dan elk jaar dit gezeur
Flatron (8-11-2015 om 16:12)
Waar ik mij zo aan stoor is het gelul over de hoeveelheid, 30 kilo illegaal ! Bij de verkooppunten ligt heel de zooi achter dikke muren en afgeschermd, rond de jaarwisseling heeft zo'n beetje half Nederland zijn aankopen in een plastic zak achter in de kofferbak tijdens transport (tientallen kilo's), thuis wordt het ergens in de dezelfde zak in een hoekje van de kamer of in een kast gezet, niemand die er dan bij stil wat er zou kunnen gebeuren. maar als dezelfde personen een maand van tevoren iets in huis halen uit het buitenland dan is er explosie gevaar en moet er de politie en de EOD worden bijgehaald ?
W. Kruit (8-11-2015 om 11:42)
@mikel, Ga voor de grap eens kijken bij de afdeling Spoedeisende Hulp in de tijd rond oud en nieuw. Vingertjes weg, handjes weg, oogjes weg, brandwonden, etc, etc. De verpleegkunigen en SEH-artsen denken toch heel anders over die ongein. Maar die lopen niet als 58-jarige, tussen de pubertjes, met vuurwerk over straat.
Jan (7-11-2015 om 22:26)
Vanavond is in Den Bosch een jongen van 12 zijn hand kwijtgeraakt en dan vindt een vent van 58 !!! het prachtig, dat zware vuurwerk. En als hij dan weet heeft dat dit spul op "het dorp" verkrijgbaar is lijkt het mij niet meer dan normaal dat hij die kennis deelt met de opsporingsdienst. Misschien moet deze politie zijn email adres meer eens opvragen bij HV Zeeland. Dit voorkomt mogelijk weer een hoop ellende.
Ronald (7-11-2015 om 22:09)
Er zijn veel mensen die niet weten wat er toen in Enschede gebeurt is, ik geef er geen cent aan uit en ben net als mijn huisdieren altijd blij dat het geknal voorbij is. En maar klagen dat het zo slecht gaat, als je ziet wat er op korte tijd de lucht in knalt terwijl er mensen om voedsel pakketten moeten gaan naar de voedselbank, uit noodzaak, dus geef liever iets aan de voedselbank. Prettige feestdagen, voor sommigen van ons en voor velen dus niet.
Cookie-instellingen beheren