Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongeman mishandeld en beroofd

Toegevoegd: 09-11-2015, 16.00 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - Donderdagavond is op het fietspad aan de Sloeweg in Vlissingen een jongeman geslagen en geschopt en van zijn tas beroofd. De politie heeft zondag en maandag twee jongens aangehouden.


Donderdagavond kreeg de politie rond 23.00 uur een melding dat een slachtoffer van een beroving in het ziekenhuis in Goes was. De jongen had onder andere verwondingen aan zijn hoofd. Agenten troffen hem op de afdeling spoedeisende hulp aan. Het ging om een 18-jarige inwoner uit Middelburg.

De politie startte een onderzoek naar de straatroof. Vrijdagmorgen deed de Middelburger op het politiebureau in Middelburg aangifte van dit feit, welke donderdagavond rond 20.45 uur had plaatsgevonden. Het slachtoffer verklaarde dat hij op het fietspad plotseling van achteren werd geslagen, waarna hij op de grond viel. De dader wilde de tas van het slachtoffer pakken, maar die verweerde zich hevig. De jongeman werd geslagen en getrapt terwijl hij op de grond lag. Het slachtoffer kon de tas niet meer vasthouden, waarna de dader in onbekende richting vluchtte.

Nadat de dader weg was, kwam er een man voorbij, die zich over de jongeman ontfermde. Hij nam hem mee naar zijn huis en verleende eerste hulp. Een familielid bracht hem via de huisartsenpost in Vlissingen naar het ziekenhuis in Goes. Daar werd een gebroken neus en een hersenschudding vastgesteld. Ook bleek zijn lip gescheurd.

Zondagmiddag rond 15.30 uur is op het politiebureau in Middelburg een 17-jarige jongen uit Middelburg aangehouden. Hij is naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar hij werd ingesloten. Zondagavond kreeg hij te horen dat hij langer vast blijft zitten. Maandagmorgen is op een school in Middelburg een 17-jarige jongen uit Oost-Souburg aangehouden. Zijn betrokkenheid bij de beroving wordt ook onderzocht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pollewop (10-11-2015 om 10:27)
Schandalig en laf! Hulde aan de voorbijganger en sterkte aan het slachtoffer. Ouders van de daders, en daders zelf, goed aanpakken en zwaar straffen aub!
wim (10-11-2015 om 06:50)
Wat zijn dat lafaards om zo die jongen toe te takelen om een tas te stelen, stelletje grote schoften ik hoop dat ze ook nog eens een keer het zelfde overkomen, wat een mee levende man die hem mee heeft genomen en verder naar ziekenhuis heeft gebracht. bij deze beterschap voor die jongen
laf (10-11-2015 om 00:08)
laffe gasten die niks kunnen en niks willen, kijken wat voor straf ze krijgen…
kees (9-11-2015 om 20:47)
Dit soort tuig is niet te redden.
marina (9-11-2015 om 18:19)
trieste zaak, mooi dat het slachtoffer zo goed geholpen werd!
jo (9-11-2015 om 16:16)
een pak op hun donder geven dat ze een half jaar krom lopen van de pijn Teug van de onderste plank
Cookie-instellingen beheren