Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Medische noodsituatie op hengelboot

Toegevoegd: 09-11-2015, 20.20 uur
Door: KNRM Breskens en Rolf de Feijter

BRESKENS - De reddingboot van Breskens heeft maandagmiddag medische assistentie verleend op de Westerschelde. Een man met zware rugklachten is gestabiliseerd en overgedragen aan de ambulance.


Net voor het middaguur werd de reddingbootschipper gebeld door de eigenaar van hengelboot Festijn. Aan boord van de hengelboot had een man rugklachten en de eigenaar vroeg of de reddingboot de man kon ophalen.

De reddingbootschipper adviseerde om eerst via de Nederlandse Kustwacht de Radio Medische Dienst van de KNRM in te schakelen. Zij beslissen of een medische evacuatie noodzakelijk is. Hij heeft nog maar net ‘opgehangen’ als zijn telefoon opnieuw gaat. Het is weer de eigenaar van de hengelboot. Deze vertelt dat de man met rugklachten buiten bewustzijn is geraakt. De reddingbootschipper belt direct de Kustwacht om ze bij te praten en om alarm te maken voor de Breskense reddingsbootbemanning. De hengelboot haalt haar anker op en zet koers richting Breskens.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en is na zo’n 10 minuten varen ter plaatse. Twee opstappers werden overgezet om de situatie te beoordelen. De man was inmiddels weer bij bewustzijn, maar had zeer veel rugpijn. Besloten werd om de man stabiel te laten liggen en niet te evacueren naar de reddingboot. De opstappers bleven bij de man en dienden hem zuurstof toe.

De reddingboot voer terug naar Breskens, waar de ambulance inmiddels gearriveerd was. Toen het medisch personeel aan boord was, werd snel terug uitgevaren. Even later werd het ambulancepersoneel overgezet op de Festijn, waar ze de patiënt een pijn verlagend middel toe hebben gediend.

Eenmaal terug in de haven van Breskens meerde de Festijn af aan het KNRM ponton. Met een schepbrancard is de patiënt van de hengelboot gehaald en naar de ambulance gebracht. De man is naar het ziekenhuis in Brugge vervoerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Corrynen Lode (13-11-2015 om 06:58)
het is altijd gemakkelijk om af te geven op alles en nog wat. Gelukkig bestaat er zo iets als de KNRM, en hopelijk hebben de negativo's nooit de hulp nodig. Dikke pluim en proficiat aan de KNRM ploeg, als ook aan de schipper van de hengelboot. Op het water gaat veiligheid voor alles !
Drica (10-11-2015 om 12:34)
Nu maar hopen dat deze rugpatient niet in de WAO zat ivm zijn rugklachten want dat kan dit uitstapje hem duur komen te staan. De schipper van de hengelboot zowel als de bemanning van de Zeemanshoop krijgen van mij een pluimpje voor hun optreden.
Marc (10-11-2015 om 07:46)
Jeetje, wat een situatie. Moet je toch niet aan denken, zoveel pijn en dan op een schommelend bootje. hengelaar: beterschap
Ronald (9-11-2015 om 23:23)
Toch knap werk van de bemanning van de reddingsboot ! Regelmatig lees ik positieve berichten over de "Zeemanshoop" en zijn ploeg. Een proficiat is op zijn plaats voor deze vrijwilligers, al hebben sommigen wel eens commentaar op hun werk, ik vind dat ze het goed doen.
Cookie-instellingen beheren