Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
62 files van totaal 218 km

Vlissinger beroofd van telefoon

Toegevoegd: 10-11-2015, 10.54 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - Maandagavond is een 18-jarige Vlissingse jongeman beroofd van zijn telefoon. Hij fietste na zijn werk door de Van Der Helstlaan in Vlissingen waar het incident plaatsvond.


De jongeman werd rond 22.30 uur aangesproken door een voor hem onbekende man. De man hing een zielig verhaal op en vroeg aan de Vlissinger of hij met zijn telefoon een bericht mocht sturen naar iemand. Omdat de jongeman hier geen goed gevoel over had, heeft hij aangeboden om voor hem een bericht te versturen. Bij het intoetsen van de gegevens bleek dat er iets mis was gegaan en de onbekende man nam de telefoon uit de hand van de Vlissinger.

De man maakte plotseling aanstalten om weg te lopen met de telefoon. De 18-jarige jongen vroeg de man om zijn telefoon terug te geven, maar dit deed hij niet. In plaats daarvan trok de verdachte een mes en bedreigde hij daarmee de 18-jarige jongen. Hierop is de verdachte weggefietst.

De politie is gewaarschuwd en agenten hebben een aangifte opgenomen van de Vlissinger. Omdat deze een goed signalement van de verdachte doorgaf, sloegen de agenten daar vrijwel direct op aan. De agenten zijn gestart met hun onderzoek en hebben de Officier van Justitie gebeld. Hij gaf toestemming voor de aanhouding buiten heterdaad van een 32-jarige man uit Vlissingen die als verdachte in deze zaak kon worden aangemerkt.

Omstreeks 02.15 uur in de nacht van maandag op dinsdag zagen de agenten 'hun' verdachte fietsen door de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Zij maanden de verdachte om te stoppen en te blijven staan, maar hieraan gaf hij geen gehoor. Tijdens een korte achtervolging te voet is door de agenten pepperspray gebruikt met als doel de verdachte te laten stoppen en dat lukte. De 32-jarige man is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en zit daar nu nog vast. De zaak zal vandaag verder opgepakt worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
staffie (11-11-2015 om 00:43)
Wij werken en onze zoon spaart voor iets wat hij wilt, degene die dat op deze manier van hem of ons afpakt waarschuw ik, dat ik daar zelf werk van maak, liever met trots de bak in dan met weke ogen toekijken hoe wij worden bestolen in dit klote land..
edith (10-11-2015 om 11:23)
Keihard aanpakken....dit loopt de spuigaten uit. We moeten ( en dus ook onze kinderen) veilig over straat kunnen.
Cookie-instellingen beheren