Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Boetes bij transportcontrole Ritthem

Toegevoegd: 11-11-2015, 18.21 uur
Door: Rolf de Feijter

RITTHEM - Woensdag heeft de politie met controleurs van de Rijksdienst voor het Wegverkeer en agenten van de Landelijke Eenheid op de Duitslandweg in Ritthem een transportcontrole gehouden.


Tussen 08.00 en 15.00 uur werden vrachtwagens gecontroleerd op het douaneterrein. Op de Sloeweg stond een ANPR-camera, die kentekens vergeleek met een bestand in een computersysteem. De camera leverde elf hits voor de belastingdienst op. Door motorrijders van de politie werden zeventien transportcombinaties voor controle van de weg gehaald.

Na controle kregen dertien bestuurders een bekeuring en kregen vijf een waarschuwingen uitgedeeld. Zo waren drie combinaties te zwaar beladen en was er met een tachograaf geknoeid. Eén transportcombinatie was zowel te lang, te breed en te hoog. Ook reed dit bedrijf zonder vervoersvergunning. Een zwartrijder dus. De belastingdienst legde beslag op vier voertuigen voor een aanzienlijk bedrag. Tevens werden twee voertuigen weggetakeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (12-11-2015 om 12:07)
@A van S: Uw reactie slaat nergens op. Ten eerste zijn er voertuigen in beslag genomen, en pas vrijgegeven worden indien er dus betaald wordt. Ten tweede, wanneer een buitenlandse chauffeur meerdere of hoge bekeuringen open heeft staan wordt deze ook aangehouden en dient er direct betaald te worden...
A van S (12-11-2015 om 09:07)
Ja stoer hoor boetes uitdelen maar worden die ook betaald dan door onze buitenlandse transporteurs ? Nee he want incasso bureaus halen het geld niet daar zelfs CJIB niet dus alweer mogen alleen de nederlandse truckers betalen.. Als ik 90 rijd met mijn truck krijg ik bekeuring omdat ik niet harder mag in holland en onze buitenlandse 'collegas' rijden hier allemaal 90 a 100 en betalen niks.. Onze schatkist zou helemaal vol zitten als die buitenlanders alle boetes zouden betalen !!!
wim (11-11-2015 om 19:12)
Onbegrijpelijk als er toch behoorlijk veel mis is met vracht auto's waar je dagelijks met op de wegen je boterham moet verdienen zelfs zo erg, dat er twee van de weg moesten worden gehaald dit was weer een goede dag voor de staat, maar nu nog iets wat ik zeker weet de prijzen die voor het vracht vervoer staan onder grote druk om de prijs naar beneden te krijgen en het gevolg kom op zon dag er uit met alle gevolgen van dien
chris (11-11-2015 om 18:29)
de transport sector heeft het toch al zo makkelijk.
Cookie-instellingen beheren