Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gestrande bruinvis Renesse redt het niet

Toegevoegd: 16-11-2015, 10.07 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - Op het strand tussen Burgh-Haamstede en Renesse is zaterdagochtend een levende bruinvis gestrand. Het dier werd meegenomen naar een opvangcentrum maar bleek in zo'n slechte conditie dat besloten is het de bruinvis in te laten slapen.


De melding van de stranding kwam 's ochtends binnen bij Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ) Zeeland. Direct werd ook SOS Dolfijn ingeschakeld zodat zij ter plekke konden komen met een speciale dolfijnenambulance. In afwachting van de komst van deze ambulance ontfermden de EHBZ'ers zich over de bruinvis. Het dier werd in een speciale transportkist gezet en van het strand gehaald.

Aan het begin van de middag kon de bruinvis worden overgedragen aan SOS Dolfijn. Bij aankomst in het opvangcentrum is de bruinvis door een dierenarts onderzocht. Het dier, een vrouwtje, bleek ernstig vermagerd te zijn en bovendien diverse verwondingen te hebben. "Daarom is besloten om het dier verder lijden te besparen en hebben we ervoor gekozen om het dier te laten inslapen", zo laat SOS Dolfijn weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren