Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist voor mishandeling

Toegevoegd: 20-11-2015, 04.06 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 34-jarige M. de B. uit Zierikzee is donderdag voor de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van een jaar geëist. De B., die grotendeels heeft erkend wordt er onder andere van verdacht op diverse tijdstippen van 2013 tot en met maart van dit jaar zijn partner te hebben mishandeld.


Zo zou hij haar aan de haren van de bank hebben getrokken, haar diverse klappen hebben verkocht, tegen haar schenen hebben getrapt en bedreigd. Dat alles gebeurde voornamelijk wanneer De B. te diep in het glas had gekeken. Volgens De B. hadden zij een 'relatie met ups en downs en wat schermutselingen'.

Volgens de raadsman van De B. viel de partner van zijn cliënt, ook wel het een en ander te verwijten. ,,Het was een stormachtige relatie waar ook zijn vriendin haar partij heeft meegeblazen'', vatte hij de relatie samen. Ze hebben allebei een rugzakje en bij tijd en wijle als we het hebben over drinken of gokken kon zij er óók wel wat van.''

Hij verzocht de rechtbank De B., die kan bogen op een aanzienlijk strafblad, een gevangenisstraf gelijk aan het voorarrest op te leggen. De B. zit inmiddels al 117 dagen in voorarrest. De uitspraak is op 3 december.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren