Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 194 km

Aanhoudingen na vondst hennepkwekerijen

Toegevoegd: 26-11-2015, 15.14 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - Na de vondst van twee hennepkwekerijen in Vlissingen en Hoofdplaat zijn twee verdachten aangehouden. In Vlissingen is een 43-jarige man aangehouden en in Hoofdplaat een eveneens 43-jarige man.


Vlissingen
Bij het binnenvallen van een woning aan de Schuitvaartgracht in Vlissingen werd door agenten een reeds ontmantelde kwekerij aangetroffen. Alle hennepplanten lagen na de oogst te drogen. In totaal hebben de agenten 1,6 kilogram gedroogde hennep in beslag genomen, alsmede spullen die nodig zijn om een kwekerij te laten draaien. Alle goederen worden vernietigd.

De eigenaar van de kwekerij, en tevens de bewoner van het pand, is woensdag om ongeveer 09.00 uur aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Hij heeft een verklaring afgelegd en is in verzekering gesteld.

Door energiebedrijf Delta is aangifte gedaan van de diefstal van stroom. De stroom werd namelijk buiten de meter om afgetapt. Dit is niet alleen een frauduleuze handeling, maar ook nog erg gevaarlijk, omdat het risico op brand erg groot is. De kwekerij was gevestigd in een huizenblok wat het brandrisico in andere woningen ook nog zeer groot maakt.

Hoofdplaat
Rond 10.00 uur belden agenten aan bij een woning aan de Westlangeweg in Hoofdplaat. Door de bewoner werd de deur niet opengedaan. Ook op kloppen en bonzen gaf de bewoner van het pand geen reactie. Omdat de agenten wel aanwijzingen hadden dat er zich in de woning een kwekerij bevond, en zij een machtiging bij zich hadden om de woning binnen te treden, is de deur van het pand geforceerd. Hierna kwam de verbaasde bewoner naar de agenten toegelopen en vroeg hen wat de reden was van hun bezoek.

Nadat zij uitleg hadden gegeven aan de 43-jarig man, leidde hij hen direct naar vier kweekruimtes in zijn woning en zijn schuur. In totaal troffen de agenten 175 hennepplanten aan. Ook hier werd de stroom buiten de meter om afgetapt, wat het gevaar op brand zeer groot maakte.

Alle apparatuur en planten zijn op last van de officier van justitie in beslag genomen en ter vernietiging aangeboden. De man zelf is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is verhoord. Na het afleggen van een verklaring mocht de man weer huiswaarts keren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden over deze zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren