Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Loslopende schapen op 100 km-weg Ritthem

Toegevoegd: 27-11-2015, 11.30 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Twee loslopende schapen hebben donderdag voor commotie gezorgd op de Sloeweg Noord (N254) bij Ritthem. Op deze weg mag maximaal 100 kilometer per uur gereden dus voor de politie aanleiding om snel ter plekke te gaan.


Nadat de politie was opgeroepen duurde het echter nog ruim een uur voordat de dieren konden worden gevangen. Telkens wanneer een poging werd ondernomen om de dieren te vangen, gingen deze er namelijk snel vandoor.

Samen met een boer wist de politie de herkauwers uiteindelijk te pakken te krijgen. De dieren zijn in een busje van de boer gezet en vervolgens afgevoerd om weer in een wei gezet te worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nanette (13-3-2018 om 11:05)
Dat moet een bijzonder gezicht zijn. Is de omheining van de schapen niet goed genoeg? Dit kan namelijk wel gevaarlijke situaties opleveren.
Ad (27-11-2015 om 21:12)
Van de zomer liepen daar s'morgens op de sloeweg-noord ook een aantal (6) los , heb ze toen zelf weer in de wei gekregen (hobby boer), toen de politie kwam stonden ze allmaal weer netjes in de wei. Heel belangrijk, zorg voor een goede afrastering voor alle dieren die in de wei staan, beter hiervoor iets meer uitgeven dan dat ze over de weg lopen.
P. (27-11-2015 om 18:24)
Ja, die beesten gaan wel vaker te hard.
P. (27-11-2015 om 15:11)
Gebeurt elk jaar daar, of het hek is niet goed of sommigen springen over het draad en vrij zijn ze. In beide gevallen is het laksheid van de boer.
Cookie-instellingen beheren