Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Opvallende takjes bij inbraken Zeeuws Vlaanderen

Toegevoegd: 03-12-2015, 12.25 uur
De opvallende takjes.
De opvallende takjes.
© Foto: Politie
Door: Rolf de Feijter

HULST - Bij twee woninginbraken in Hulst en omgeving heeft de politie onlangs opvallende takjes gevonden.


Al jaren circuleren er verhalen over een soort codetaal onder inbrekers. Volgens de politie zouden de takjes op een dergelijk teken kunnen duiden van bijvoorbeeld de aanwezigheid van een alarmsysteem. Volgens de politie is dit nooit bewezen maar opmerkelijk is het wel.

De politie vraagt om tijdens de donkere dagen extra alert te zijn. ''We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om ramen deuren zoveel mogelijk slotvast af te sluiten, ook als u maar even weg bent. Denk ook aan voldoende verlichting in en rondom uw woning. Gaat u voor een langere tijd weg; vraag dan uw buren om een oogje in het zeil te houden''.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (4-12-2015 om 20:38)
Dat anderen merktekens plaatsen om te weten of de bewoners al dan niet thuis zijn is erg maar erger is het als mensen op social media posten dat ze op vakantie gaan of zijn en actuele foto's om de berichten op te leuken
Jan (4-12-2015 om 08:50)
Graag vermelden waar de takjes gevonden zijn en/of er ervaringen zijn die hier op lijken, dan weten de mensen tenminste waar ze op moeten letten.
bresjes (3-12-2015 om 16:13)
Raar verhaal... Heeft een inbreker collega s....En waarom zou hij iets voor andere inbrekers achterlaten! Denk dat ze alles zo snel mogelijk willen doen en geen code taal ergens neerleggen....
wouter (3-12-2015 om 15:11)
Volgens mij is het veel makkelijker te verklaren,want ik heb weleens gelezen dat ze stokjes tegen je voor en achterdeur zetten en blijven ze enkele dagen staan dan is er niemand thuis en is er wel iemand thuis dan zijn ze omgevallen omdat de deuren geopend zijn
marina (3-12-2015 om 13:56)
ik heb wel eens gehoord dat ze iets (van die takjes?) aan de deurklink hangen en als het er nog hangt is de deur niet open geweest en is er niemand thuis, maar ja kan er misschien ook afwaaien??
Oude diender (3-12-2015 om 13:50)
Erg jammer dat bij vernieuwing van een bepaalde groep oudere agenten deze kennis niet is doorgegeven. Het is jaren geleden al bewezen dat dit een code is dat in gebruik is bij een inbrekersgroep afkomstig uit een bepaald deel uit Europa. Er bestaan oud gedienden die deze codes weten. Zelf heb ik deze lijst met codes vernietigd.
Cookie-instellingen beheren