Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 41 km

Vrouw probeert kind te ontvoeren op Schiphol

Toegevoegd: 08-12-2015, 13.17 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Koninklijke Marechaussee heeft maandagmiddag op Schiphol een 31-jarige inwoonster van de gemeente Borsele aangehouden omdat zij verdacht wordt een poging tot het ontvoeren van één van haar kinderen.


De vrouw zit officieel vast voor onttrekking aan het ouderlijkgezag van haar minderjarige kind. De vrouw was volgens een woordvoerder van de Marechaussee van plan om, na een ruzie met haar partner, samen met haar twee kinderen naar het buitenland te vertrekken.

De vader van één van de kinderen had hiervoor geen toestemming gegeven en heeft, nadat hij telefonisch de Marechaussee op Schiphol op de hoogte had gebracht, aangifte gedaan van kindontvoering. De vrouw en kinderen zijn bij de grensbewaking van de Marechaussee tegengehouden. De kinderen zijn met de vader naar huis gegaan.

De vrouw is aangehouden en overgedragen aan de politie in Goes, die verder onderzoek doet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mieke (9-12-2015 om 23:28)
Vreemd dat er meteen met de vinger naar de vader wordt gewezen, daarom mijn vraag, kennen jullie het verhaal en/of deze personen, het hoeft niet altijd zo te zijn als het lijkt, mensen oordelen zo snel, want geloof me, ook vrouwen kunnen loeders zijn.
Marvin (9-12-2015 om 12:22)
Het verbaast mij dat er direct al mensen zijn die conclusies proberen te trekken en het opnemen voor de vrouw. Er is direct sprake van "rot kerels", etc. Ik geef toe dat de Nederlandse wetgeving niet altijd lekker meewerkt. Maar wat heb je als vrouw in het buitenland te zoeken (of te verbergen)? Als dit een kerel was geweest die naar het buitenland vertrok, was het direct de kerel met foute bedoelingen? Nu is het een vrouw en wordt het wel goedgekeurd. Misschien een optie om je partner eerst goed te leren kennen voor je aan kinderen begint. Ik heb helaas meerdere situaties van dichtbij moeten meemaken waarbij de man alles overhad voor het gezin, maar de vrouw alles fysiek en mentaal kapot maakte en er nog mee wegkwam ook. Nu jullie weer...
mevrouwx (9-12-2015 om 10:29)
di arme mam en kinderen ze vlucht niet voor niets hoor i k had het zelfde gedaan hoor zeker weten die rot kerels komen over al mee weg dus man lief kan alles doen en staat in zn recht en al mama belt of zegt dat ze de kindjesgevaar lopen of wat de reden ook is moet ze zich zeker eerst dood laten timmeren met kindjes erbij en dan pas o wat erg nee als die kerels in t buiten land zitten word er niets aan gedaan met kinderen dat mag schijnt en als vrow vlucht mag dat niet ze moet er wel een vrdraaid goede reden voor hebben gehad nee nedrland is geen vrij land wie dat nu nog denkt?
Hope (9-12-2015 om 08:48)
Wat jammer, dat de vader en moeder een vechtscheiding hebben. Dit gaat ten koste van de kinderen. ze vergeten een ding: JULLIE ZIJN TOT JE DOOD TOE AAN ELKAAR VEROORDEELD. JULLIE HEBBEN SAMEN DIT KIND. Zorg liever dat je op belangrijke momenten er voor je kind kunt zijn. Sportwedstrijden, uitvoeringen van school, uitreikingen van diploma's enz. Vergeet je eigenbelang!!
Jan (9-12-2015 om 08:05)
lulkoek ,die vrouw als ze gezond is mag haar kind meenemen ,ontvoeren eigen kind is bullshit,dat is geen ontvoeren is haar eigen kind.vader zal wel niet goed voor die vrouw zijn geweest
Andre (9-12-2015 om 06:56)
Kijk dit is hoe media werkt. Situatie is als volgt; Twee ouders met ruzie over wie wanneer voor de kinderen kan en mag zorgen. Dit is zo geëscaleerd dat de vader de VAKANTIE van de moeder dwars zit. Twee hele 'foute' ouders die de dupe zijn van elkaars gedrag. Overigens kan dit wel eens een heel vervelend staartje krijgen voor de man, als daadwerkelijk boven tafel komt dat hij niet voor ontvoering hoefde te vrezen omdat hij ruim van te voren van de vakantieplannen wist en er geen enkele grond was om ontvoering te vermoeden. Dus zo wordt een ruzie en dwarsigheid als een 'spannende' ontvoering naar buiten gebracht.
Cookie-instellingen beheren