Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraf voor Alpha-hulp uit Stavenisse

Toegevoegd: 09-12-2015, 18.35 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De 30-jarige Alfa-hulp P. de S. uit Stavenisse die werd verdacht van diefstallen bij zowel haar bejaarde cliënten als de moeder van haar vriend, is woensdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 170 uur een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en toezicht door de reclassering.


De straf valt beduidend lager uit dan de eis van een jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk, eveneens toezicht door de reclassering en het betalen van een schadevergoeding van bijna 40.000 euro.

De vrouw werd ervan verdacht bij de moeder van haar vriend 65.000 euro te hebben gestolen en ettelijke bejaarden, waar zij als Alfa-hulp werkte van hun geld en sieraden te hebben beroofd. Dat alles zou zijn gebeurd in de jaren 2010 tot en met medio 2013.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) was dat 'slechts' een kleine bloemlezing waarvoor ze moest terecht staan, want nog veel meer bejaarden zouden het slachtoffer van de Alfa-hulp zijn geweest. Alleen waren die niet ten laste gelegd. Het geld had ze nodig gehad om niet in de schulden te geraken, vertelde ze tijdens de behandeling van de zaak.

De rechtbank achtte overigens niet alles bewezen. Zo sprak zij de vrouw vrij van de diefstal van onder meer een bloedkoralen ketting en de diefstal van duizend euro. In het laatste geval zou de datum van de diefstal niet kloppen. De schadevergoeding die de slachtoffers hebben ingediend moeten zij via een civiele procedure terug zien te krijgen.

Zie ook:
Eis celstraf voor bestelen schoonmoeder (25-11-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (9-12-2015 om 23:59)
Misdaad loont !
Jo Ni (9-12-2015 om 21:35)
Schandalig niet te bevatten dat deze gedupeerde mensen een procedure moeten ondergaan om hun gespaarde geld en spullen terug te krijgen. De meeste slachtoffers zijn al op leeftijd en hebben hun leven gespaard voor kinderen of kleinkinderen. Duizenden euro en dan 170 uur en geen celstraf, hoe kan dit?? De gedupeerde mensen hebben de rest van hun leventje straf.
wim (9-12-2015 om 19:13)
Als geluk je meezit overleef je straffen die bekend waren van een Alfa hulp over 65.000 euro maar volgens OM is dat geld gebruikt voor schulden te betalen hierdoor werd de vrouw vrijgesproken, de schade vergoedingen die de slachtoffers ingediend hebben moeten zij indienen via een civiele procedure terug zien te krijgen, dus vermoedelijk kan dit nog zeer lang duren en zal er weinig betaald worden, dat zijn de wetten in Nederland
Pipo (9-12-2015 om 19:06)
Dan kan ze nu in de taakstrafuren weer , als hulp voor de bejaarden en wellicht zelfs haar schoonmoeder , aan de slag. Letterlijk, want daar is ze goed in. Een slag slaan. De slachtoffers mogen nu via een civiele procedure achter hun spulletjes aan dat bij de dader niet meer te halen is. Ze moeten nu in een civiele procedure bewijzen dat het hun spullen zijn die gestolen zijn. Ze kunnen er naar fluiten als ze zich in de zaak geen civiele partij hebben gesteld.
Cookie-instellingen beheren