Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eis taakstraf voor veroorzaken dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 10-12-2015, 20.05 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen een 60-jarige kraanmachinist uit Sluiskil is donderdag in Middelburg een taakstraf van 200 uur gevorderd. De man die heeft erkend volledig verantwoordelijk te zijn, wordt ervan verdacht schuldig te zijn voor het dodelijk bedrijfsongeval van een toen 39-jarige man uit Etten-Leur.


Op 25 november 2013 moest de man met zijn torenkraan een stapel kalkzandsteen blokken verplaatsen. Volgens de veiligheidsregels moet er dan een veiligheidsnet worden bevestigd. De mannen, waaronder het latere slachtoffer, vonden dat niet nodig en gaven de machinist het sein om te hijsen.

Toen de vracht boven de plaats van bestemming hing ging het slachtoffer de vloer eronder nog even schoonvegen. Op dat moment viel er een blok uit de stenenklem op de man. Hij overleed ter plaatse.

Zie ook:
Dode bij ongeluk bouwplaats Axel (25-11-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (11-12-2015 om 10:37)
De kraanmachinist is uiteraard net zo verantwoordelijk als de mannen op de grond. Alles draait om de centen, dus als het sneller kan, is het goedkoper.
Vlissinger (11-12-2015 om 00:23)
Bij sommige bedrijven wordt er zo met de regels gesjoemeld dat als een werknemer de regels niet overtreed dan vinden ze wel een ander want tijd is geld. Of dit het geval was bij dit bedrijf is natuurlijk niet zeker en ook niet te bewijzen omdat er te weinig controles worden uitgevoerd om dit alles in de gaten te houden maar om hier alleen de kraanmachinist als schuldige aan te wijzen vind ik behoorlijk krom. Iedereen stond erbij en keek ernaar....
Sebastiaan (10-12-2015 om 23:06)
In het bericht staat niet duidelijk vermeld of de kraanmachinist ook over het net heeft beslist. Maar volgens mij is de banksman (persoon onder de kraan) verantwoordelijk voor het aanslaan van de last en is het al helemaal verboden om onder de last te lopen/werken.
Peter (10-12-2015 om 20:23)
Vreemde uitspraak. Iemand verzuimd zelf de veiligheidsregels te volgen, komt om het leven en een ander krijgt de schuld. Zoiets als je wilt geen veiligheidsgordel aantrekken rijdt tegen een ander aan en die ander krijgt de schuld. Typisch Nederland. En ja ik zou het ook toegeven en denken dan ben ik maar vanaf. De advocaatkosten zijn extreem. En ja ik zou ook een schuldgevoel hebben. Ik wens deze meneer heel veel sterkte.
Cookie-instellingen beheren