Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 157 km

Gevangenisstraf voor bedreigingen

Toegevoegd: 15-12-2015, 00.04 uur - Update: 15-12-2015, 20.55 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 58-jarige J. V. uit het Brabantse Rijen is maandag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk, een contactverbod en opname in een psychiatrische inrichting.​


V. zou de voormalige burgemeester van Vlissingen René Roep een 'vieze, vuile Joodse trekhond uit Vlissingen' genoemd hebben en 200.000 euro uitgeloofd hebben om minister Plassterk ('dit varken dat deel uitmaakt van het laatste kabinet Balkenende) kapot te maken.

Het vonnis was conform de eis. Behalve Roep en Plassterk werd via Gaysite.nl opgeroepen om districtschef Siderius van het politiedistrict Oosterhout voor 1 juni 2011 dood te schieten. Verder stalkte hij de echtgenote van een oud burgemeester in (eveneens) Rijen en bedreigde hij een reclasseringsmedewerker.

Tijdens de behandeling van de zaak beriep V. zich op zijn zwijgrecht en weigerde hij aan wat dan ook mee te werken. ,,Ik ben lomp geweest en moet gewoon worden afgestraft'', vond hij.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren