Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM eist celstraf met TBS

Toegevoegd: 15-12-2015, 00.08 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft maandag tegen de 21-jarige H. S. een gevangenisstraf van twee jaar en tbs met voorwaarden gevraagd. Mocht de rechtbank de eis van de tbs niet honoreren, dan zou er volgens het OM een celstraf van vier jaar op zijn plaats moeten zijn.


S. wordt gezien als de hoofdverdachten in de zaak Aalen, ofwel de Dauwendaelegroep, die in 2013 verantwoordelijk was voor zoveel inbraken dat het OM de tel kwijt dreigde te raken. In die zaak werden eerder al celstraffen variërend van twee jaar tot zestig dagen opgelegd en achtte de rechtbank deelname aan een criminele organisatie bewezen. De Middelburger moest zich als laatste - naast zijn deelname aan een criminele organisatie - verantwoorden voor onder andere ettelijke inbraken, heling en twee verkrachtingen.

Voor de verkrachtingen, waarbij een meisje zowel S. als zijn twee kornuiten oraal moest bevredigen, had de officier van justitie te weinig bewijs. Waar het meisje vertelde dat het onder dwang was gebeurd, hadden de drie mannen verklaard dat het allemaal uit vrije wil was gebeurd. En dat was dus te weinig om tot een bewijs te komen. Hetzelfde gold voor een ander verkrachting: te weinig bewijs. Wel vond de officier bewezen dat hij het meisje met een aansteker had bewerkt en op 1 januari 2014 in een dronken bui een EHBO'er in Goes had mishandeld.

Tijdens de behandeling bleef S. maar herhalen dat hij een totaal ander mens was geworden en zaken zoals verkrachting nooit en te nimmer zou doen. Waar de buit van de talloze inbraken was gebleven kon hij niet vertellen, maar wél dat-ie het verschrikkelijk vond dat mensen hun spulletjes met vaak dierbare herinneringen geroofd zagen zien.

Over het feit dat S,. en zijn kornuiten medio december 2013 een woning, waarvan ze wisten dat de bewoners met vakantie waren, compleet leeg roofden zei S. niet zoveel. ,,Dat is allemaal geweest. Ik kan het niet meer terugdraaien.'' De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (15-12-2015 om 16:07)
Als je zoveel ellende veroorzaakt, mensen met een figuurlijke kater achterlaat en dan zo goedkoop afwimpelt van ik weet niet waar de spullen zijn en ik kan het niet meer terug draaien. Laten we het over de verkrachtingen niet hebben, als het een 1 op 1 verhaal is dan heb je als verdachte hier in NL altijd het voordeel van de twijfel tenzij er andere bewijzen zijn, helaas zijn die er blijkbaar niet. Doe dan die 2 jaar met TBS, vele malen zwaarder dan die 4 jaar zonder TBS. Maar TBS wordt niet zomaar opgelegd, blijkbaar heeft deze meneer een verleden.
wim (15-12-2015 om 07:01)
Als je alle uitgevoerde gruwel daden optelt zou zon persoon levenslang gevangenis straf uit moeten zitten maar zal mij benieuwen wat de uitspraak word over 14 dagen
Cookie-instellingen beheren