Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen (17) heeft illegaal vuurwerk in huis

Toegevoegd: 17-12-2015, 13.46 uur
Door: Roland de Jong

NOORDGOUWE - De politie heeft woensdag een 17-jarige jongen opgepakt nadat in zijn ouderlijke woning illegaal vuurwerk was aangetroffen. Het gaat volgens een woordvoerder om vijf zogeheten Cobra's 6.


De verdachte was eerder die avond samen met zijn broer door een Buitengewoon Opsporingsambtenaar van de gemeente staande gehouden vanwege het afsteken van vuurwerk. Dat gebeurde in de Heesterlustweg.

Omdat tijdens het afsteken van vuurwerk zeer harde knallen werden gehoord, rees het vermoeden dat er sprake was van illegaal vuurwerk. Nadat de broers waren overgedragen aan de politie, werd met een zogeheten machtiging binnentreden de ouderlijke woning doorzocht.

Eénmaal binnen bekende de aangehouden verdachte dat hij in het bezit was van vijf Cobra’s 6. Deze werden in beslag genomen en de 17-jarige jongen is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Later die avond mocht hij weer naar huis.

De verdachte moet zich binnenkort verantwoorden op een zogenoemde TRIP-zitting. Dit is een zitting waar minder ernstige zaken worden behandeld die door jongeren tussen de 12 en 18 jaar zijn gepleegd. De jongere krijgt dan een boete of een taakstraf van het Openbaar Ministerie (OM). Als de straf geaccepteerd wordt, hoeft de verdachte niet voor de kinderrechter te verschijnen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bezorgde man (22-12-2015 om 17:10)
ok, ok, ik geef toe, mijn reactie was misschien wel een beetje te veel vanuit, zeg maar, negatieve emotie neergeschreven... enne @ jose, het is zeker niet mijn bedoeling om op de politie zelf af te geven, die doen inderdaad hun best, en ja haha, ik maak ook iedere dag fouten.. ik erger me alleen soms een beetje aan de prioriteiten, tenminste zo komt dat dan op de gewone burger over he..
W. Kruit (18-12-2015 om 01:47)
Groot gelijk, bezorgde man. Misschien dat een bezoekje aan SEH van een ziekenhuis, rond Oud en Nieuw verhelderend werkt. Afgerukte vingers/handen, (zwaar) beschadigde ogen, brandwonden, blijvende gehoorschade. Of misschien even terugkijken naar Opsporing Verzocht van afgelopen week. Het verhaal van een jongen van 12, die de rest van zijn leven met één hand verder moet. Zomaar één Cobra* afgestoken, die te vroeg explodeerde. Inderdaad, waar maak je je druk om... *De zwaarste Cobra's schijnen de explosieve kracht te hebben, vergelijkbaar met die van een handgranaat! Lekker spul om je kind mee te laten spelen...
@bezorgde man (17-12-2015 om 23:47)
Totdat ze zo'n ding onder uw auto gooien. Kijk maar eens op youtube. Er blijft niks over van die auto. Het zijn net handgranaten.
jose (17-12-2015 om 23:44)
Bezorgde man; Ik vind Uw reactie op zijn zachts gezegd vreemd. De kritiek op de politie is o zo makkelijk. Als eens bedacht wat die mannen en vrouwen allemaal meemaken? Fouten worden er overal gemaakt, Maakt U nooit een fout?
mvr (17-12-2015 om 21:38)
bezorgde man. De politie weet van tevoren niet wat hij aantreft. He is een goed signaal naar andere jongeren dat de politie wel degelijk hier naar kijkt. Het had ook meer vuurwerk kunnen zijn. Politie ga zo door.
bezorgde man (17-12-2015 om 19:27)
Tjonge, ik snap natuurlijk direct dat men hier met man en macht achteraan gaat, wel 5 hele cobra's... Natuurlijk hebben ze dan geen tijd om echte criminelen op te pakken (of als ze het wel doen niet op de juiste manier zodat ze zo weer op vrije voeten komen, zoals pas die drugsbende).... Fijn om te weten dat ons belastinggeld op een juiste, zinvolle manier gespendeerd wordt...
Cookie-instellingen beheren