Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote oefening hulpdiensten op camping in Zoutelande

Toegevoegd: 11-05-2006, 00.20 uur
Door: Manfred Berrevoets [Redactie HVZeeland.nl]

ZOUTELANDE – Diverse hulpdiensten waaronder brandweer, politie en ambulance hebben woensdagavond een grote oefening gehouden.

Op een zomeravond trok er onverwachts een windhoos over een deel van Zoutelande waaronder over camping de Meerpaal aan de Duinweg. In het getroffen deel van de camping ontstaat een grote chaos door tenten en caravans die zijn weggewaaid. Brokstukken van caravans en tenten liggen verspreid over een deel van de camping.

Door de rondvliegende brokstukken zijn er een aantal campinggasten gewond geraakt. Tevens ontstaat er kortsluiting in een was/toiletruimte op het terrein. In deze ruimte zijn gasflessen aanwezig voor de verwarming van het gebouw en douchewater.

Na het overtrekken van de wind start de BHV (bedrijfshulpverlening) met het inventariseren wat er op de camping gebeurd is. Tevens alarmeren zij de meldkamer en vragen om hulp.

De brandweer rukte uit met de eerste tankautospuit van Zoutelande (4634) Tijdens het aanrijden van de brandweer wordt er opgeschaald naar ‘middelbrand’. Hierdoor wordt er een tweede tankautospuit ingezet.

Ook het op medische gebied wordt er flink opgeschaald. Naast de twee ambulance worden diverse huisartsen ingezet evenals het ambutaem, de sigmagroep en de OVDG.

De brandweer was bij deze oefening ter plaatse met drie tankautospuiten van de post Zoutelande, Domburg en Veere. Tevens waren de VC2 vanuit Arnemuiden en de commandocontainer van de Regionale Brandweer Zeeland ter plaatse.

De nadruk van deze oefening lag op het multidisciplinair samen werken en het oefenen van de deelprocessen die in het rampenbestrijdingsplan zijn beschreven. Tevens is tijdens de oefening het C2000 systeem getest worden met medewerking van de meldkamer.

De deelnemers van deze oefening waren onder andere het GHOR Zeeland, de brandweer Veere, de Regionale Brandweer Zeeland, de Regio Politie Zeeland, de Regionale Ambulance Voorziening Zeeland en Camping de Meerpaal.


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren