Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 35 km

Jongen (13) verdachte handel illegaal vuurwerk

Toegevoegd: 17-12-2015, 14.17 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - Een 13-jarige jongen uit Renesse is woensdagavond aangehouden omdat hij in illegaal vuurwerk zou handelen. Bij de jongen thuis werd bijna 14 kilo aan zwaar vuurwerk gevonden.


Volgens de politie kwam de naam van de 13-jarige bovendrijven bij onderzoek naar aanleiding van diverse meldingen van vuurwerkoverlast in Noordgouwe, eveneens op Schouwen-Duiveland. In het onderzoek kwam naar voren dat de jongen mogelijk de leverancier was van het afgestoken vuurwerk.

Omdat hij het vuurwerk mogelijk thuis zou kunnen bewaren, werd de ouderlijke woning van de 13-jarige doorzocht. Ter plekke werden diverse dozen met zwaar illegaal vuurwerk gevonden. De spullen zijn in beslag genomen. Ook een imitatievuurwapen en een zakmes zijn door de politie meegenomen.

De jongen was op het moment van de doorzoeking niet thuis maar is later die avond alsnog aangehouden en in verzekering gesteld. Gezien zijn jeugdige leeftijd mag de jongen zijn in verzekeringstelling thuis uitzitten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (20-12-2015 om 21:20)
W. Kruit@ illegaal vuurwerk moet goed worden aangepakt daar ben ik het mee eens. Als je kijkt naar de miljoenen mensen die vuurwerk afsteken is het ongevallen cijfer laag maar dit wordt continu opgeblazen door een kleine groep mensen net als de zwarte piet discussie . Maar als het gaat om letsel moeten ze autorijden en fietsen ook maar verbieden. je zou al dat letsel maar eens moeten zien.
Tom (19-12-2015 om 00:55)
Goed werk van de politie! 14 kg zwaar vuurwerk bij een 13 jarige is echt niet normaal. Hopelijk krijgt hij een pittige straf en krijgt hij die ook van zijn ouders! Je moet er niet aan denken wat voor ellende je allemaal kan veroorzaken met die rotzooi.
anuska (18-12-2015 om 11:10)
Lekker ventje zeg, maar idd waar zijn de ouders va die knul mee bezig, het kan niet zo zijn dat deze nergens van afweten. En zijn straf uitzitten?... Beetje jammer, laat hm meedraaien in het brandwonden cetrum en dan mn vuurwerkexplosieletsel bekijken , wat nou jeugdige leeftijd, als je nu al zoiets doet wat komt hier dan van terecht.
W. Kruit (18-12-2015 om 01:36)
Van de week op Opsporing Verzocht. Jongen van ongeveer die leeftijd met illegaal vuurwerk. Hij is één hand voorgoed kwijt. Afgerukt door een stuk vuurwerk (Cobra7) dat te vroeg explodeerde. Ga voor de lol eens kijken bij SEH van een groot ziekenhuis rond oud en nieuw. Brandwonden, afgerukte vingers, (zwaar) beschadigde ogen, blijvende gehoorschade. Inderdaad, de politie heeft wel wat beters te doen. O ja, dat imitatie vuurwapen is ook helemaal niet erg, toch? Hooguit goed voor een overval... Vreemde prioriteiten hebben sommige reageerders! Ik zit me trouwens stomverbaasd af te vragen wat voor ouders zo'n knul heeft. Je maakt mij niet wijs dat die niks in de gaten hebben...
Jose (17-12-2015 om 23:29)
Ik snap de reacties niet van de mensen die deze zaak niet zo ernstig nemen. Het is in mijn beleving niet normaal dat een KIND van 13 jaar de beschikking heeft over 14 kg vuurwerk. Dus moet er opgetreden worden. Als je nu niet ingrijpt, waar gaat het met dit kind naartoe?
Anoniem (17-12-2015 om 17:58)
Slaat nergens op dit. Ik denk dat politie en justitie zich beter kunnen bezig houden met andere zaken. Dit gaat echt te ver, het is een 13 jarige jongen! Diep triest van de politie.
Cookie-instellingen beheren