Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Zaak mishandeling Koewacht aangehouden

Toegevoegd: 21-12-2015, 18.31 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de zaak tegen de 38-jarige T.M. uit Koewacht aangehouden tot midden maart van het volgende jaar. M. wordt ervan verdacht op 18 september zijn vader te hebben mishandeld en met een mes te hebben bedreigd.


Toen M. die dag bij zijn ouders in Koewacht was - hij was die dag net ontslagen uit de gevangenis- ging hij compleet door het lint toen zijn vader over een brand in Axel begon. Hij dreigde zijn vader met een mes en sloeg hem enkele keren tegen diens hoofd. Volgens M. is alles gelogen en zouden zijn ouders TBS moeten krijgen.

Toen de officier de mogelijkheid van ISD (opname in een instelling voor veelplegers) opperde, ontstak hij in woede en beloofde hij de rechtbank dat als zij hem die maatregel zouden opleggen, er doden zouden vallen. Evenmin zag M. het nut en de noodzaak niet in om door gedragsdeskundigen te worden onderzocht. ,,Ik mankeer niks'', vond hij.

Toen de rechtbank na een korte beraadslaging oordeelde dat M. moest worden onderzocht begon hij een scheldkanonnade tegen de rechters. Hij werd door de parketpolitie afgevoerd.

Op 15 maart volgend jaar wordt de zaak verder behandeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren